Κόσμος

Γερμανία: Πιθανή η παράταση του lockdown και μετά τον Ιανουάριο

Γερμανία,κορωνοϊός

Ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, εκτιμά ότι το τρέχον σκληρό lockdown στη Γερμανία θα πρέπει να παραταθεί και «μετά τον Ιανουάριο». Κάνει έκκληση για αυστηρό περιορισμό των συναντήσεων τα Χριστούγεννα ώστε να μπορέσουμε να συναντήσουμε τον επόμενο χρόνο τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.

«Εάν όλοι τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα προστασίας, θα επιτυγχάναμε τον στόχο (του τερματισμού του lockdown) το νωρίτερο έως τις 20 Ιανουαρίου. Σίγουρα (όμως) αυτό θα γίνει αργότερα. Ο σημερινός υψηλός αριθμός μολύνσεων θα οδηγήσει σε σημαντικά υψηλότερο αριθμό θανάτων σε τέσσερις έως πέντε εβδομάδες. Γι’ αυτό και θα πρέπει να παρατείνουμε το lockdown πέραν του Ιανουαρίου», είπε σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Passauer Neue Presse» ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου .

Ο Mοντγκόμερι έκανε όμως λόγο και για χαμηλότερο από τον ισχύοντα σήμερα αριθμό κρουσμάτων ο οποίος όταν επιτευχθεί, μπορεί να δώσει τέλος στο σκληρό lockdown. «Μέχρι στιγμής, η τιμή-στόχος είναι 50 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες. Καλύτερα θα ήταν μόνο 35 ανά 100.000», είπε.

Κάλεσε επίσης τους πολίτες να είναι συγκρατημένοι με τις οικογενειακές επισκέψεις αυτά τα Χριστούγεννα. «Ίσως είναι καλύτερο να προστατέψουμε τη γιαγιά και τον παππού χωρίς να τους συναντήσουμε. Τότε θα έχουμε την καλύτερη εγγύηση ότι θα μπορέσουμε να τους συναντήσουμε τον επόμενο χρόνο», όπως τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Κορωνοϊός: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων στη Γερμανία

Κόσμος

Μνημόσυνο για τον Ερμπακάν τελέστηκε στην Αγία Σοφία

αγία σοφία

Μνημόσυνο για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του πρώην Ισλαμιστή ηγέτη του κόμματος της Ευημερίας και πρώην πρωθυπουργού Νετζμετίν Ερμπακάν, τελέστηκε χθες στην Αγία Σοφία που έχει πλέον μετατραπεί σε μουσουλμανικό τέμενος.  

Για το μνημόσυνο του Ερμπακάν - όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη - που έλαβε χώρα  μετά την τελευταία προσευχή της ημέρας, οργανώθηκε ειδικό πρόγραμμα στο «Μεγάλο Τζαμί της Αγίας Σοφίας»  -όπως ονομάζεται πλέον- με συμμετοχή μελών της οικογενείας του, μελών του κόμματος και απλών πολιτών.

Ο νυν Πρόεδρος του Κόμματος και ο γιος του Ερμπακάν, Φατίχ Ερμπακάν, στην ομιλία του κατά την έναρξη του ειδικού προγράμματος στην μνήμη του Ερμπακάν, που οργάνωσε το Ίδρυμα Ερμπακάν,ανέφερε ότι ο πατέρας του αγωνίστηκε για χρόνια και κινητοποίησε την τουρκική νεολαία και ολόκληρο το έθνος με το σύνθημα «Σπάστε τις αλυσίδες, ανοίξτε την Αγία Σοφία», όπως είπε. 

Την τουρκική κυβέρνηση, εκπροσώπησε ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σέντοπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκία: Εντοπίστηκε μυστηριώδης μεταλλικός μονόλιθος

Χαρδαλιάς - κορωνοϊός: Ο ένας χρόνος πανδημίας ήταν μάθημα ευθύνης για όλους

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Οργή πολιτών για τα rapid test που καλούνται να πληρώσουν!