Κόσμος

Γερμανία: Η ακροδεξιά ομάδα "S" σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον ηγετικών στελεχών των Πρασίνων

Ακροδεξιά Γερμανία

Οι φερόμενοι ως ακροδεξιοί τρομοκράτες της ομάδας "S", οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, φαίνεται πως σχεδίαζαν επιθέσεις κατά των ηγετικών στελεχών των Πρασίνων, του Ρόμπερτ Χάμπεκ, συμπροέδρου του κόμματος σε ομοσπονδιακό επίπεδο, και του Άντον Χοφράιτερ, συμπροέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag). Αυτό προκύπτει από τις έρευνες της ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, σύμφωνα με πληροφορίες της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Die Zeit".

Από τις έρευνες προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι έκαναν διάκριση μεταξύ «μαλακών» και σκληρών στόχων.

Ως «μαλακοί» στόχοι κατονομάζονται οι μαύροι Αφρικανοί, για τους οποίους ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται να έχει πει ότι δεν μπορεί να σκοτώνει τον καθένα που βλέπει, αν και θα το έκανε ευχαρίστως, «αλλά θα γίνει και αυτό».

Οι Γερμανοί πολιτικοί θεωρούνται «σκληροί στόχοι». Οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές αναφέρουν ονομαστικά τους Πράσινους πολιτικούς Χάμπεκ και Χοφράιτερ. Ένας από τους βασικούς υπόπτους φέρεται μάλιστα να λέει σε κάποια συζήτηση ότι οι ημέρες της δημιουργίας παραστρατιωτικών ομάδων έχουν παρέλθει και ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος «να αφήσει πίσω του ζωές», γράφει η εφημερίδα "Die Zeit".

Κόσμος

Κορωνοϊός - Γερμανία: 140 νέοι θάνατοι – 6.156 τα νέα κρούσματα

κορωνοϊός Γερμανία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 6.156 και έφθασε τα 73.522 το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ενώ συνολικά 872 άνθρωποι έχουν υποκύψει μέχρι σήμερα στην ασθένεια COVID-19, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει το Robert Koch-Institut και αναρτήθηκαν σήμερα στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει (https://bit.ly/3dL9r1m).

Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας αυξήθηκε κατά 140 από χθες, με βάση τα δεδομένα που δημοσιοποιεί το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

 

πηγή: ΑΜΠΕ