Κόσμος

Γερμανία: «Bella Ciao» στις ταράτσες σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Ιταλία

Γερμανία: «Bella Ciao»

Με την Ιταλία να συνεχίζει να καταγράφει ημερήσια ρεκόρ θυμάτων από τον κορωνοϊό και το σύνολο των νεκρών της να ανέρχεται σε περισσότερους από 3.450 (σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία), πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν, με ό,τι μέσο διαθέτουν, να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο ιταλικό λαό. 

Έτσι, σε μια μικρή πόλη της Βαυαρίας στη Γερμανία, οι κάτοικοι βγήκαν στις ταράτσες και τα παράθυρά τους και τραγούδησαν το γνωστό ιταλικό, αντιστασιακό τραγούδι «Bella Ciao», σε μια ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης, σεβασμού και αλληλεγγύης στη χώρα που πλήττεται βαρύτερα - αυτή τη στιγμή - από τον κορονοϊό. 

Δικαίως, οι εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου: 

 

 

Κόσμος

Η Κομισιόν προτείνει χορήγηση 585 εκατομμυρίων σε χώρες που φιλοξενούν Σύρους πρόσφυγες

συροι

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την αποδέσμευση ποσού ύψους 585 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των Σύρων προσφύγων και των κοινοτήτων που τους φιλοξενούν.

Από τα χρήματα αυτά, τα 100 εκατομμύρια θα δοθούν στην Ιορδανία και τον Λίβανο, τις δύο χώρες που φιλοξενούν τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων στον κόσμο σε σύγκριση με τον πληθυσμό τους. Με τα υπόλοιπα 485 εκατομμύρια θα στηριχθούν οι πρόσφυγες στην Τουρκία και θα συνεχιστούν δύο μεγάλα ανθρωπιστικά προγράμματα της ΕΕ.

«Η ΕΕ στηρίζει με συνέπεια τους πρόσφυγες στην Τουρκία, τον Λίβανο και την Ιορδανία εδώ και πολλά χρόνια. Καθώς ο κορωνοϊός απειλεί τους πιο ευάλωτους, δεν μπορούμε να σταματήσουμε αυτή τη σωτήρια βοήθεια. Έχουμε δεσμευτεί να βοηθήσουμε τους Σύρους και τις χώρες που τους φιλοξενούν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Η ευρωπαϊκή ανθρωπιστική αρωγή θα βοηθήσει τα παιδιά να πάνε στο σχολείο και θα στηρίξει οικογένειες που έχουν ανάγκη», δήλωσε ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς.

Ο Επίτροπος Διεύρυνσης Όλιβερ Βάρχελι σχολίασε ότι καθώς δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα ο τερματισμός της κρίσης στη Συρία, είναι προς το συμφέρον την ΕΕ να αυξηθεί η στήριξη που παρέχει ώστε να ενισχυθούν οι πρόσφυγες και οι τοπικές κοινότητες που τους φιλοξενούν, «ιδίως στο τρέχον πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού».

Η πρόταση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Από το 2011 μέχρι σήμερα, η ΕΕ και οι χώρες μέλη έχουν αποδεσμεύσει περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κρίσης στη Συρία.