Το νοσοκομείο Νάσερ στην Γάζα φέρεται έγινε στόχος με 15 ανθρώπους να χάνουν της ζωή τους από ισραηλινό χτύπημα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Al Jazeera, το νοσοκομείο Νάσερ στην Γάζα έγινε στόχος εναέριου χτυπήματος.
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο νοσοκομείο στη νότια Γάζα, δήλωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.
BREAKING: Israeli strikes on Nasser Hospital in Gaza killed at least 15 people, including three journalists, one of whom worked for Reuters, Palestinian health officials said https://t.co/ardlwpX42u pic.twitter.com/0FbyMuCfid
— Reuters (@Reuters) August 25, 2025
Χτύπημα σε νοσοκομείο στην Γάζα
Σε ανακοίνωσή του που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το υπουργείο ανέφερε ότι υπήρξαν δύο επιδρομές.
Η πρώτη, ανέφερε, είχε στόχο τον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου Νάσερ, ενώ η δεύτερη έλαβε χώρα την ώρα που τα πληρώματα ασθενοφόρων προσπαθούσαν να ανασύρουν τους τραυματίες και τους νεκρούς.
Είπε ότι υπήρξαν«πολλοί τραυματισμοί.
Τόσο ο ισραηλινός στρατός όσο και το γραφείο του πρωθυπουργού δεν έκαναν άμεσο σχόλιο. Το νοσοκομείο στην Χαν Γιουνίς έχει αντέξει τις επιδρομές και τους βομβαρδισμούς καθ' όλη τη διάρκεια του σχεδόν διετούς πολέμου. Το Ισραήλ έχει στο παρελθόν επιτεθεί σε νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένου του νοσοκομείου Νάσερ, λέγοντας ότι στοχεύει μαχητές της Χαμάς, μετέδωσε το SkyNews.
Το κυβερνητικό Γραφείο Τύπου της Χαμάς στην Γάζα ανέφερε ότι τέσσερις αυτοί δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν κατά την ισραηλινή επίθεση στο νοσοκομείο Nάσερ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: 1 εκατ. ευρώ επιδότηση για 2.500... ανύπαρκτα ζώα
ΔΕΘ: Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, φοροελαφρύνσεις και μειώσεις εισφορών
Λιμάνι Πειραιά: Σορός γυναίκας ανασύρθηκε από τη θάλασσα – Την εντόπισαν επιβάτες πλοίου