Κόσμος

Γαλλία: Το Παρίσι υπέρ της επιβολής ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας

μακρόν

Η Γαλλία θα συνηγορήσει υπέρ της επιβολής «κυρώσεων» σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε βάρος της Τουρκίας κι ενώ η ένταση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Άγκυρας αυξάνεται σε πολλά σημεία διαφωνίας μεταξύ τους, δήλωσε σήμερα ο Κλεμάν Μπον, ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Γαλλίας.

«Θα πιέσουμε υπέρ (της επιβολής) ευρωπαϊκών μέτρων σθεναρής αντίδρασης, μεταξύ άλλων το πιθανό εργαλείο των κυρώσεων», είπε ο Μπον, ενώπιον της γαλλικής Γερουσίας.

«Το τελευταίο επεισόδιο, που ξεπερνά κάθε ημέρα τα όρια του απαράδεκτου, με τον πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος προσέβαλε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι χαρακτηριστικό (…) μιας συνολικής στρατηγικής της Τουρκίας να πολλαπλασιάζει τις προκλήσεις προς πάσα κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε τη Δευτέρα τους συμπολίτες του να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα, λίγες ημέρες αφότου το Παρίσι ανακάλεσε τον πρέσβη του στην Άγκυρα, αφού ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του Γάλλου ομολόγου του.

«Ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος: να ασκεί μέγιστη πίεση στους γείτονές της και ειδικά στην ΕΕ. Υπήρξαμε για παρά πολύ καιρό αφελείς», επισήμανε ο Μπον.

Κόσμος

Νέα Υόρκη: Χωρίς κόσμο το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Κέντρο Ροκφέλερ

 Κέντρο Ροκφέλερ χριστουγεννιάτικο δέντρο

Παράδοση είναι για τη Νέα Υόρκη το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου με τα χιλιάδες λαμπιόνια στο κέντρο Ροκφέλερ, αυτή τη φορά, ωστόσο, η τελετή έγινε χωρίς κόσμο.

Ειδικότερα, πέντε χιλιάδες πολύχρωμα φωτάκια διακοσμούν το χριστουγεννιάτικο δέντρο που φωταγωγήθηκε στο Κέντρο Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης.

Για πρώτη φορά εδώ και 88 χρόνια, η τελετή που εγκαινιάζει επίσημα την εορταστική περίοδο έγινε χωρίς κόσμο, λόγω κορωνοϊού.

Παρών με την απαραίτητη μάσκα, ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Παρά τις προσπάθειες των Αρχών να αποφύγουν το συνωστισμό και τον αποκλεισμό της περιοχής με λεωφορεία της αστυνομίας, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να φωτογραφίσει το φαντασμαγορικό δέντρο. Στο εξής όποιος θέλει να θαυμάσει το δέντρο από κοντά θα πρέπει να έχει προμηθευτεί εισιτήριο.

Στο μουσικό πάρτι που μεταδόθηκε μετά την τελετή στην αμερικανική τηλεόραση, το ρυθμό έδωσε η Ντόλι Πάρτον.

http://

 

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ - Κορωνοϊός: Συγκλονιστική φωτογραφία με τάμπλετ έξω από ΜΕΘ για το τελευταίο αντίο ασθενών

Κορωνοϊός - Παυλάκης: Το εμβόλιο θα πονάει λίγο περισσότερο