Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Στις φλόγες εργοστάσιο χημικών - Εκκενώθηκε η περιοχή (βίντεο)

horis_titlo.png
 clock 10:31 | 26/09/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί σε εργοστάσιο χημικών στη Ρουέν, στη βορειοδυτική Γαλλία, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες έχουν χαρακτηρίσει το περιστατικό πολύ σοβαρό και έχουν ζητήσει από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον νομάρχη της Νορμανδίας Πιερ- Αντρέ Ντιράν, έχει εκκενωθεί η περιοχή σε περίμετρο 500 μέτρων γύρω από το εργοστάσιο.

Ο Ντιράν πρόσθεσε ότι τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά, καθώς «ένα γιγάντιο σύννεφο καπνού καλύπτει την περιοχή», όπου ζουν περίπου 500.000 άνθρωποι.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ επεσήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία που μας ωθούν να πιστέψουμε ότι υπάρχει κίνδυνος από τον καπνό».

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο εργοστάσιο Lubrizol της Ρουέν, στο οποίο παράγονται πρόσθετα λιπαντικών, περίπου στις 02:40 τοπική ώρα (03:40 ώρα Ελλάδας) και έχει χαρακτηριστεί «πολύ επικίνδυνη» από τις αρχές.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis