Κόσμος

"Φύλακες της άμμου" θα αναπτυχθούν στις παραλίες της Σαρδηνίας για να προλαμβάνουν τις κλοπές

Σαρδηνία

Έπεσε πολλές φορές θύμα κλοπής και τώρα λαμβάνει μέτρα. Η ιταλική πόλη Κάμπρας στη Σαρδηνία, που φημίζεται για τις παραλίες της, θα θέσει από σήμερα στην υπηρεσία της "φύλακες της άμμου", οι οποίοι θα καταγγέλλουν κάθε απόπειρα παράνομης συλλογής.

Οι "φύλακες της άμμου" θα είναι πολίτες, οι οποίοι θα φοράνε ένα μπλουζάκι με διακριτικά ώστε να είναι αναγνωρίσιμοι και θα αναφέρονται στην Διεύθυνση Προστασίας της Θαλάσσιας Περιοχής, ενώ θα λειτουργούν ως ενισχύσεις των επιβλεπόντων των λουομένων και της αστυνομίας του Κάμπρας.

Θα είναι υπεύθυνοι για την παρακολούθηση και την ενημέρωση των τουριστών, αλλά και για την καταγγελία τυχόν κρουσμάτων κλοπής. Επίσης θα παρακολουθούν την τήρηση της απαγόρευσης καπνίσματος στις παραλίες και ρύπανσης με σκουπίδια. Θα συλλέγουν την άμμο που συγκεντρώνεται στα πεζοδρόμια κοντά τις ακτές, θα αδειάζουν τα τασάκια και θα καθαρίζουν τις περιοχές που προορίζονται για καπνίζοντες.

"Δεν είναι πάντα εύκολο να αναφέρεις στην αστυνομία ή να υποδείξεις την ακριβή θέση που βρίσκεται κάποιος, ο οποίος κλέβει άμμο ή καπνίζει κάτω από μια ομπρέλα θαλάσσης" σε μια απαγορευμένη ζώνη, εξήγησε στο πρακτορείο ειδήσεων Agi ο δήμαρχος του Κάμπρας, Αντρέα Αμπίς. Αυτός είναι και ο λόγος που οι αρχές αποφάσισαν να συγκροτήσουν αυτή την ομάδα "ανθρώπων που ενεργεί απευθείας στην παραλία και μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική".

Τις τελευταίες ημέρες 200 κιλά πολύτιμης λευκής άμμου κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο Έλμας από τις υπηρεσίες ασφαλείας που ανέφεραν στη σελίδα τους στο Facebook το φαινόμενο υπό τον τίτλο "Η Σαρδηνία λεηλατείται και υποβαθμίζεται".

Στις 15 Αυγούστου ένα ζευγάρι Γάλλων συνελήφθη στη Σαρδηνία με 40 κιλά άμμου μέσα στο αυτοκίνητό του την ώρα που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε ένα πορθμείο στο Πόρτο Τόρες για να μεταβεί στην Τουλόν. Η άμμος είχε κλαπεί από μια παραλία της Κία στη Σαρδηνία και είχε τοποθετηθεί μέσα σε 14 πλαστικά μπουκάλια.

Όπως είπε το ζευγάρι στην αστυνομία, δεν γνώριζε ότι ήταν παράνομη η συλλογή άμμου. Στην Ιταλία η κλοπή άμμου, βότσαλων ή κοχυλιών τιμωρείται με έως και έξι χρόνια φυλάκιση, ενώ στη Γαλλία τα πρόστιμα για τη συλλογή άμμου ή κοχυλιών μπορούν να φθάσουν έως και τα 1.500 ευρώ.

Κόσμος

ΗΠΑ- Ντόναλντ Τραμπ: Άφαντος εδώ και έξι ημέρες – Άνοιξε γραφείο στην Φλόριντα

ντόναλντ τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος δεν έχει κάνει καμία δημόσια εμφάνιση από την ημέρα που αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο, άνοιξε την Δευτέρα γραφείο στη Φλόριντα το οποίο θα διαχειρίζεται τις υποχρεώσεις του ως πρώην προέδρου και θα προωθεί την πολιτική του ατζέντα.

Το γραφείο θα είναι υπεύθυνο για την διαχείριση της αλληλογραφίας του Ντόναλντ Τραμπ, των δημόσιεων ανακοινώσεών του, των εμφανίσεών του και των δραστηριότητων του για την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ, αλλά και για τη συνέχιση της ατζέντας της πρώην κυβέρνησης μέσω ενεργειών και δημοσίων δράσεων ακτιβισμού”, αναφέρει ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση έγινε την ίδια ημέρα κατά την οποία η Βουλή των Αντιπροσώπων παρέδωσε στην Γερουσία το κατηγορητήριο κατά του Ντόναλντ Τραμπ, που αναφέρει ότι υποκίνησε σε εξέγερση με ομιλία προς τους υποστηρικτές του πριν από τη εισβολή στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου.

Η δίκη του στη Γερουσία αναμένεται να ξεκινήσει στις 9 Φεβρουαρίου.

Στις αποχαιρετιστήριες δηλώσεις του κατά την τελευταία ημέρα του στην προεδρία, την περασμένη Τετάρτη, ο Τραμπ είπε στους υποστηρικτές του: “Θα επιστρέψουμε με κάποιο τρόπο”.

Ο Τραμπ δεν έχει κάνει καμία δημόσια εμφάνιση από εκείνη την ημέρα που πέταξε για το εξοχικό του στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο του Παλμ Μπιτς στη Φλόριντα.

Προτού παραδώσει την προεδρία ο Τραμπ είχε μιλήσει με συνεργάτες του σχετικά με την ίδρυση ενός νέου πολιτικού κόμματος που θα αποκαλείταιΠατριωτικό Κόμμα”, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ειδήσεις σήμερα

ΗΠΑ: Έφηβος σκότωσε την οικογένεια του επειδή του έβαλε τις φωνές ο πατέρας του

Ολλανδία: Συνεχίζονται οι ταραχές κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Κρήτη: Προσπάθησε να ξεγελάσει το ΤΑΕ ... αλλά δεν τα κατάφερε