Κόσμος

Φρικιαστικό θέαμα: Εντοπίστηκε πτώμα 15χρονου σε καταψύκτη

έγκλημα

Μπροστά σε ένα φρικιαστικό θέαμα ήρθε η αστυνομία της πόλης Campo Grande στην Βραζιλία, καθώς εντόπισε μέσα στον καταψύκτη της γιαγιάς του, νεκρό έναν 15χρονο.

Ο Jose Eduardo Alves Goncalves Rosa αγνοούνταν και η αναζήτησή του δυστυχώς ολοκληρώθηκε με τον πλέον σοκαριστικό τρόπο. Ο νεαρός βρέθηκε στον καταψύκτη γυμνός, ενώ δεν υπήρχαν σημάδια βίας πάνω του.

To 15χρονο παιδί
To 15χρονο παιδί

Ο Jose βοηθούσε τον αδερφό του στη δουλειά, ψυκτικός στο επάγγελμα, ωστόσο μια μέρα δεν εμφανίστηκε. Έτσι ο 26χρονος ανησύχησε και κινητοποίησε τις Αρχές, οι οποίες βρήκαν νεκρό το νεαρό.

«Μου φάνηκε περίεργο πως δεν είχε εμφανιστεί. Του τηλεφώνησα αλλά δεν απάντησε. Όποιον ρώτησα δεν τον είχε δει», ανέφερε στον τοπικό τύπο ο αδερφό του 15χρονου.

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερο προβληματισμό είναι πως το σπίτι ήταν κλειδωμένο από μέσα ενώ η γιαγιά του Jose δεν ήταν καν εκεί. Όμως πάντα υπήρχε ένα κλειδί κρυμμένο, την ύπαρξη του οποίου γνώριζαν οι δυο εγγονοί της.

Το πτώμα εντόπισε ο 20χρονος ξάδερφος του Jose, Carlos, ο οποίος πήδηξε τον φράχτη του σπιτιού και είδε τον καταψύκτη στην πίσω αυλή βγαλμένο από την πρίζα αλλά και κηλίδες αίματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη - lockdown: Χρέωσαν κρούσματα Νοεμβρίου στον Ιανουάριο - Παρέμβαση εισαγγελέα

Επιτέθηκαν σε ζευγάρι - Ένας νεκρός

Κορωνοϊός: Ήρθε το «CoronaSMS» – Τι είναι και πως λειτουργεί

Κόσμος

ΟΗΕ: Σε κίνδυνο ο μεγάλος κοραλλιογενής Υφαλος της Αυστραλίας

κοραλλιογενής Υφαλος

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος θα πρέπει να προστεθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς που βρίσκονται "σε κίνδυνο", συνέστησε σήμερα επιτροπή του ΟΗΕ, προκαλώντας οργισμένη αντίδραση από την Αυστραλία.

Η Αυστραλία δήλωσε ότι αιφνιδιάστηκε από την κίνηση αυτή και κατηγόρησε ότι υπάρχει πολιτική επέμβαση.

Η μακροπρόθεσμη εικόνα του μεγαλύτερου παγκοσμίως συστήματος κοραλλιογενών υφάλων επιδεινώθηκε και χρειάζεται να αναληφθεί δράση για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών, ανακοίνωσε η επιτροπή του Εκπαιδευτικού, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος υπάγεται στην UNESCO.

Η υπουργός Περιβάλλοντος της Αυστραλίας Σούσαν Λέι δήλωσε ότι η Καμπέρα θα προσφύγει κατά της σύστασης, σημειώνοντας ότι αυτή αντιβαίνει σε υπόδειξη που έγινε πριν από μόλις μια εβδομάδα και υπεραμύνθηκε της προστασίας του υφάλου από την Αυστραλία. Πρόκειται για απόλυτη ανατροπή στην φυσιολογική διαδικασία, σημείωσε η Λέι.

Η Αυστραλία αγωνίζεται για χρόνια να διατηρήσει τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, σημαντικό πόλο έλξης τουριστών που υποστηρίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας, εκτός του καταλόγου με τις τοποθεσίες που βρίσκονται "σε κίνδυνο", ένα βήμα που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει εν τέλει στην αφαίρεσή του από τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Το 2015 οι προσπάθειές της άσκησης πιέσεων συμπεριέλαβαν την φιλοξενία απεσταλμένων της UNESCO για τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς σε μια παρθένα ζώνη του υφάλου, αλλά έκτοτε, όπως σημειώνουν επιστήμονες, το μεγαλύτερο παγκοσμίως ζωντανό οικοσύστημα έχει υποστεί τρία σημαντικά επεισόδια λεύκανσης των κοραλλιών λόγω κυμάτων σημαντικής αύξησης της θερμοκρασίας των υδάτων.

Η Λέι σημείωσε ότι η ίδια και η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Μαρίζ Πέιν εξέφρασαν τις ανησυχίες τους κατά τη διάρκεια της νύχτας στην γενική διευθύντρια της UNESCO Όντρεϊ Αζουλάι. Η απόφαση αυτή ήταν λανθασμένη. Προφανώς υπήρχε πολιτική πίσω από αυτήν, πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω. Κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι η Καμπέρα πιστεύει πως η Κίνα, η οποία προεδρεύει της επιτροπής, ευθύνεται για την κίνηση αυτή εν μέσω μιας όξυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Θα προσφύγουμε εναντίον (της απόφασης αυτής), αλλά η Κίνα έχει τον έλεγχο, σημείωσε η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί καθώς δεν είχε άδεια να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης.

Η πρεσβεία της Κίνας στην Καμπέρα δεν έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί σε αίτημα για σχολιασμό. Περιβαλλοντικές οργανώσεις ωστόσο απέρριψαν ότι η σύσταση αυτή είναι πολιτικά υποκινούμενη και σημείωσαν ότι είναι σαφές ότι η Αυστραλία δεν κάνει αρκετά για να προστατεύσει τον ύφαλο, ιδιαίτερα όσον αφορά την κλιματική αλλαγή. Δεν υπάρχει τρόπος να έχει συμβάλει στη σύσταση αυτή οποιαδήποτε κυβέρνηση. Σε αυτή τη σύσταση κατέληξαν παγκοσμίου φήμης επιστήμονες, δήλωσε ο Ρίτσαρντ Λεκ, επικεφαλής για τους Ωκεανούς του παραρτήματος του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) στην Αυστραλία.

Ο Λεκ βρισκόταν μεταξύ ομάδας οικολόγων που άσκησαν πιέσεις στα 13 μέλη της επιτροπής της UNESCO για να καταλήξει στην σύσταση αυτή, η οποία θα εξεταστεί τώρα και από τις 21 χώρες που μετέχουν στην επιτροπή. Η Αυστραλία μετέχει στην επιτροπή, αλλά βάσει συνθήκης δεν θα μπορεί να ψηφίσει, αν δεν μπορέσει να επιτευχθεί συναίνεση.

Η εξάρτηση της Αυστραλίας από την καύση άνθρακα την καθιστά μια από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά κεφαλήν, αλλά η συντηρητική της κυβέρνηση υποστηρίζει σταθερά την βιομηχανία που στηρίζεται στα ορυκτά καύσιμα, επιχειρηματολογώντας ότι σκληρότερη δράση για την μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα στοιχίσει θέσεις εργασίας.

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Καμπέρα και το Πεκίνο οξύνθηκαν πέρυσι, αφού η Αυστραλία κατηγόρησε την Κίνα για ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις και επιδεινώθηκαν περαιτέρω όταν ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον επιδίωξε τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για την προέλευση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Φωτογραφίες 40 ανήλικων κοριτσιών στο κινητό του 35χρονου κτηνοτρόφου

Μειωμένος ο κίνδυνος χρόνιας ηπατοπάθειας για όσους πίνουν καφέ