Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: Στους 50 οι νεκροί από τον τυφώνα Φανφόν

τυφώνας φανφόν
 clock 10:28 | 31/12/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο τυφώνας Φανφόν, που έπληξε τις Φιλιππίνες την ημέρα των Χριστουγέννων, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους, γεγονός που σημαίνει ότι ήταν ο φονικότερος το 2019 στη χώρα, κατά νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησαν οι αρχές σήμερα.

Το πέρασμα του τυφώνα, που έφερε σφοδρές βροχοπτώσεις και δυνητικά καταστροφικές ριπές ανέμων, προκάλεσε πλημμύρες και καταρρεύσεις κτιρίων, κυρίως στη νήσο Βισάγιας, στο κεντρικό τμήμα του αρχιπελάγους. Συνολικά, ο Φανφόν άφησε πίσω του πάνω από δύο εκατομμύρια πληγέντες.

Τουλάχιστον 80.000 Φιλιππινέζοι φιλοξενούνται ακόμη σήμερα Τρίτη σε καταφύγια, όπου είναι αναγκασμένοι να κάνουν το ρεβεγιόν της νέας χρονιάς, λαμβανομένου υπόψη τους εύρους των καταστροφών.

Πέντε άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται, σχεδόν μία εβδομάδα μετά το πλήγμα του τυφώνα. Άλλοι 143 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός, που είχε δημοσιοποιηθεί την Κυριακή, έκανε λόγο για 41 νεκρούς.

Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται τρία μέλη του πληρώματος πλεούμενου που αναποδογύρισε λόγω των σφοδρών ανέμων, ένας αστυνομικούς που υπέστη ηλεκτροπληξία όταν κατέρρευσε στύλος του δικτύου ηλεκτροδότησης, ένας άνδρας που καταπλάκωσε δέντρο που ξεριζώθηκε...

Ο τυφώνας Φανφόν — ή Ούρσουλα, όπως ονομάστηκε από τις αρχές των Φιλιππίνων — ήταν ο 210ς που έπληξε φέτος τη νησιωτική χώρα.

Οι τυφώνες προκαλούν συχνά καταστροφές σε καλλιέργειες, κατοικίες και υποδομές, συμβάλλοντας στη διαιώνιση της ενδημικής φτώχειας στις Φιλιππίνες.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis