Κόσμος

"Φάτο με το περιτύλιγμα": Η νέα, επικίνδυνη "μόδα" στο διαδίκτυο (βίντεο)

perityligma.jpg

Μια καινούργια "μόδα" που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, κυρίως για τα παιδιά, εξαπλώνεται τον τελευταίο καιρό με ραγδαίους ρυθμούς μέσα από το διαδίκτυο και σε κάνει να αναρωτιέσαι, για άλλη μια φορά, εάν πράγματι ο Αλβέρτος Αϊνστάιν είχε δίκιο όταν έλεγε ότι η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όρια.

Η τελευταία πρόκληση, λοιπόν, που κυκλοφορεί στο internet ονομάζεται «Shell on challenge» με νεαρούς -κατά κύριο λόγο- να τρώνε, ακόμη και να καταπίνουν, οτιδήποτε μαζί με το περιτύλιγμα!

Τα “κατορθώματά” τους μάλιστα τα βιντεοσκοπούν και τα ανεβάζουν στα social media, προκαλώντας και άλλους να περάσουν τη δοκιμασία.

Κόσμος

Σχεδόν 500 νέοι θάνατοι από κορωνοϊό στο Μεξικό

Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε ακόμη 495 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 5.595 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού ως αυτό το στάδιο να φθάνει τους 90.309 νεκρούς επί συνόλου 906.863 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Μεξικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν επισημάνει πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν τον επιβεβαιωμένων περιπτώσεων. Την Κυριακή, το μεξικανικό υπουργείο Υγείας εκτίμησε πως ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ενδέχεται στην πραγματικότητα να είναι υψηλότερος ως ακόμη και κατά 50.000 από αυτόν των καταγεγραμμένων επισήμως.