Κόσμος

Ευχές σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο

πατριάρχης θεόδωρος

Τις ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, για τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021, πήραν σήμερα οι εκπαιδευτικοί και μαθητές των ελληνικών σχολείων του Τοσίτσαιου και του Αβερώφειου, με την επίσκεψή τους στην Πατριαρχική Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, παρουσία της νέας αναπληρώτριας αυντονίστριας Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κας Σωτηρίας Μπέτα.

Όλοι οι διδάσκοντες στα ελληνικά σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας, με την διευθύντρια του Τοσίτσαιου κα Κασανδρή Τσίτσου και την διευθύντρια του Αβερώφειου κα Δέσποινα Κοβατζή είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την κυριακάτικη θεία λειτουργία στον ιστορικό ναό και αμέσως μετά να ακούσουν τις πατριαρχικές ευχές για μία καλή, ευλογημένη και εποικοδομητική σχολική χρονιά.

Παράλληλα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχήθηκε στη νέα αναπληρώτρια συντονίστρια Εκπαίδευσης κα Μπέτα και όλους τους εκπαιδευτικούς, καλή δύναμη στο έργο τους, τονίζοντας ότι το ιεραποστολικό πατριαρχείο βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των σχολείων της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας και ιδιαίτερα των αιγυπτιωτών μαθητών που αποτελούν και το μέλλον της ελληνικής παροικίας στη Χώρα του Νείλου.

Από την πλευρά της, η αναπλ. Συντονίστρια μετέφερε τους χαιρετισμούς της υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως.

Να σημειωθεί ότι ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων στα ελληνικά σχολεία της Αλεξάνδρειας αλλά και του Καΐρου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το πρωί, 21 Σεπτεμβρίου.

 

 

Κόσμος

Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός στη Γαλλία: Πάνω από 45.000 νέα κρούσματα

Γαλλία

Η Γαλλία ανακοίνωσε 45.422 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού για τις τελευταίες 24 ώρες, ένα νέο ρεκόρ, αφού κατέγραψε 42.032 την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, 138 άνθρωποι πέθαναν από επιπλοκές της νόσου Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται σε 34.645.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 1.086.497, αφότου πέρασε το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου μολύνσεων για πρώτη φορά χθες.

Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε πως το 16% όλων των τεστ που διεξάγονται για κορωνοϊό είναι θετικό, ένα νέο υψηλό και ένας αριθμός διπλάσιος από τα επίπεδα πριν από έναν μήνα.

Σχεδόν 2.500 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και υπό μηχανική υποστήριξη σήμερα.