Κόσμος

EUC: Ανάμεσα στα 300 πανεπιστήμια παγκοσμίως στην κατηγορία ‘Ενέργεια και Κλιματική Αλλαγή’

euc.jpg

Ο διεθνής οργανισμός GreenMetric Ranking of World Universities κατέταξε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανάμεσα στα 300 κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως για το 2020 και πρώτο ανάμεσα στα πανεπιστήμια στην Κύπρο στην κατηγορία «Energy and Climate Change».

Η GreenMetric ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα τα αποτελέσματα της 10ης ετήσιας αξιολόγησης που στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης των πανεπιστημίων παγκοσμίως ως προς την αειφόρο ανάπτυξη, μέσω της μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα και την εξοικονόμηση ενέργειας. Τα ακαδημαϊκά ιδρύματα αξιολογούνται και κατατάσσονται ανάλογα με την ενεργειακή και περιβαλλοντική πολιτική τους.

Ο Πρύτανης του πανεπιστημίου Καθηγητής Κώστα Γουλιάμος συνεχάρη τους συντελεστές που συνέβαλαν με τη δράση τους στην σημαντική αυτή επιτυχία και τόνισε την δέσμευση του πανεπιστημίου για συνεχή αναβάθμιση των υποδομών του και την μετεξέλιξη της πανεπιστημιούπολης σε smart campus.

Περισσότερες πληροφορίες για την κατάταξη

Κόσμος

Η αληθινή «Λίμνη των Κύκνων» – Mπαλαρίνα διαμαρτύρεται με μία συγκλονιστική performance

λίμνη των κύκνων

Να αναβιώσει τη Λίμνη των Κύκνων στον πάγο θέλησε μία Ρωσίδα μπαλαρίνα από το παγκοσμίου φήμης Θέατρο Μαρίνσκι.

Η Ilmira Bagrautinova φόρεσε την εντυπωσιακή στολή της και χόρεψε αποσπάσματα από το διάσημο έργο του Τσαϊκόφσκι στον παγωμένο Κόλπο της Φινλανδίας. 

Η μπαλαρίνα φάνηκε να μην επηρεάζεται από τους -15 βαθμούς Κελσίου που επικρατούσαν τη στιγμή της παράστασης.

Η κίνησή της ωστόσο δεν ήταν μόνο εντυπωσιακή, αλλά και για καλό σκοπό.

 

 

Με αυτή την δύσκολη παράσταση, η μπαλαρίνα δήλωσε την αντίθεσή της στην σχεδιαζόμενη κατασκευή ενός λιμανιού στην Batareinaya Bay, μία δημοφιλή παραλία περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της Αγίας Πετρούπολης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας.

 

Μέσω των βίντεο από την παράστασή της, αλλά και του BBC, στο οποίο μίλησε η μπαλαρίνα, ελπίζει ότι η κίνησή της θα σώσει τη ζωή των αληθινών κύκνων που βρίσκουν καταφύγιο στην παραλία. 

Ειδήσεις σήμερα 

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Περισσότερα εμβόλια στην ΕΕ από τον Απρίλιο

Η Αίτνα βρυχάται και πάλι– Ηφαιστειακή στάχτη σκέπασε πόλεις της Σικελίας (βίντεο)

Γερμανία: Πάνω από 5.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο