Κόσμος

Ερντογάν προς γυναίκες: Είναι το φως των ματιών μας, αλλά να κάνουν τουλάχιστον 3 παιδιά

ερντογάν

Σε ομιλία του σήμερα, Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε γυναίκες οπαδούς του κόμματός του, αναφέρθηκε στη σημασία της γυναίκας στην τουρκική κοινωνία και κυρίως στη συμβολή της στην αύξηση του πληθυσμού, μέσω του οποίου ενδυναμώνεται η χώρα. «Οι γυναίκες έχουν φωνή στην πολιτική και στη χώρα μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Προσπαθήσαμε να τοποθετήσουμε τις γυναίκες μας εκεί που τους αξίζει σε κάθε τομέα. Για χρόνια, μια ξεπερασμένη νοοτροπία στη χώρα μας, δεν άφηνε τα κορίτσια μας να πηγαίνουν στο σχολείο επειδή φορούσαν μαντίλα. Τους εμπόδιζε να απασχοληθούν στο δημόσιο τομέα. Ο ιδιωτικός τομέας δεν τις δεχόταν και μάλιστα τους υποτιμούσαν στο δρόμο. Οι γυναίκες μας πέτυχαν πραγματικά την ισότητα στην εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής μας. Οι γυναίκες μας έφτασαν στο υψηλότερο ποσοστό εκπροσώπησής τους στο κοινοβούλιο αυτήν την περίοδο. 54 γυναίκες βουλευτές συμμετέχουν στην ομάδα του ΑΚΡ στην τουρκική βουλή. Το 60% των εκπαιδευτικών και των ακαδημαϊκών είναι γυναίκες, ενώ σχεδόν το ήμισυ του δικαστικού σώματος αποτελείται από γυναίκες και το 40% των δημοσίων υπαλλήλων είναι γυναίκες.Θα συνεχίσουμε δουλεύουμε ώστε να βλέπουμε τις γυναίκες ως κορώνα στο κεφάλι μας, ως μανάδες, ως αδελφές και τους συντρόφους της ζωής μας, ως παιδιά μας, και ως το φως των ματιών μας.

Είναι αναπόφευκτο μια οικογένεια να καταρρεύσει όταν δεν έχει την αγκαλιά μιας γυναίκας ή τη συμπόνια της και την αντοχή της. Η κατάρρευση της οικογένειας στη Δύση ξεκίνησε με την εμπορευματοποίηση των γυναικών και την απομάκρυνσή τους από αυτό το ιερό καθήκον. Τεράστιες επιχειρήσεις διεξάγονται εναντίον της οικογένειας μέσω της τηλεόρασης, των ταινιών, της μουσικής, του διαδικτύου και πολλών άλλων μέσων.

Συνιστούμε στη νεολαία μας να κάνει τουλάχιστον 3 παιδιά, εάν είναι δυνατόν, και περισσότερα. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για τον πληθυσμό του 2020 που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, αν και ο πληθυσμός της χώρας μας πλησιάζει τα 84 εκατομμύρια, έχουμε αντιληφθεί ότι ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού μας έχει μειωθεί κατά το ήμισυ. Ο πληθυσμός μας μπορεί να αρχίσει και να μειώνεται. Οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν αυτήν την απειλή εδώ και πολύ καιρό. Δεν θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να υποστεί την ίδια μοίρα», δήλωσε.

Ειδήσεις σήμερα 

Δωρεά ξηράς τροφής για τα αδέσποτα στο Δήμο Μαλεβιζίου

Κορωνοϊός: 1460 νέα κρούσματα - 28 θάνατοι - 325 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Εξιτήριο για την νοσηλεύτρια που παρέλυσε μετά το εμβόλιο

Κόσμος

Κολομβία: Ανασύρθηκαν τα πτώματα 11 εργαζόμενων στο χρυσωρυχείο που είχαν παγιδευτεί τον Μάρτιο

 Χρυσωρυχείο Μπονένγκ στη Νότια Αφρική

Σωστικά συνεργεία ανέσυραν το Σαββατοκύριακο τα πτώματα ένδεκα εργαζομένων σε παράνομο χρυσωρυχείο, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί στα τέλη του Μαρτίου εξαιτίας πλημμύρας στη Νέιρα, στο βορειοδυτικό τμήμα της Κολομβίας, ενημέρωσαν χθες Κυριακή οι αρχές.

Χάρη στις προσπάθειες εξειδικευμένων μελών σωστικών συνεργείων «μπορέσαμε να ανασύρουμε τα ένδεκα πτώματα, που βρίσκονται πλέον στη διάθεση των αρχών», σημείωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Υπηρεσίας Μεταλλείων και Ορυχείων (ANM), ο Χουάν Μιγκέλ Ντουράν, στη διάρκεια βίντεο που διανεμήθηκε στα ΜΜΕ.

Οι 11 χρυσωρύχοι είχαν παγιδευτεί την 26η Μαρτίου σε στοά σε βάθος 17 μέτρων έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις. Τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων δυσκόλεψε η συνέχιση της κακοκαιρίας στην περιοχή. Τα δύο πρώτα πτώματα ανασύρθηκαν το Σάββατο.

Τα δυστυχήματα του είδους είναι συχνά στην Κολομβία, όπου πλέον τα έσοδα από την παράνομη εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων, ιδίως χρυσού, ξεπερνούν αυτά από τη διακίνηση ναρκωτικών, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.

Διάφορες ένοπλες οργανώσεις στη χώρα, που μαστίζεται τα τελευταία κάπου εξήντα χρόνια από έναν εξαιρετικά περίπλοκο εμφύλιο πόλεμο, χρηματοδοτούνται πρωτίστως από αυτές τις δύο δραστηριότητες.

Από την αρχή της χρονιάς, σε δυστυχήματα αυτής της φύσης έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 46 άνθρωποι, σύμφωνα με τα δεδομένα της ANM. Το 2020, ο απολογισμός των θυμάτων αυτού του είδους των δυστυχημάτων είχε φθάσει τους 171 νεκρούς, το 2019 τους 82, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα μέταλλα που εξορύσσονται νόμιμα αποτελούν, μαζί με το πετρέλαιο, τους κύριους εξαγωγικούς πόρους της Κολομβίας, της 4ης μεγαλύτερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής.

ειδησεις σημερα 

Αυστραλία: Πατάει «γκάζι» στους εμβολιασμούς για τους πολίτες άνω των 50 ετών

Ρωσία: Στο νοσοκομείο ο Αλεξέι Ναβάλνι - Σημαντικές πιέσεις απο τις Βρυξέλλες

Κορωνοϊός - Pfizer: Συμφωνία με Κομισιόν για άλλες 100 εκατ. δόσεις μέσα στο 2021