Κόσμος

Ερείπια μετά την επίθεση το Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας στη Συρία

c958722b8ae22763b819bacd16d0e335.jpg

Σε σωρό ερειπίων που ακόμα καπνίζουν έχει μετατραπεί το Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας στη Συρία μετά τις «χειρουργικές επιθέσεις» των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας τα ξημερώματα του Σαββάτου. Το κατεστραμμένο αποτελεί μόνο μια μικρή ένδειξη της ισχύος των συμμαχικών πληγμάτων. 

Το κτίριο, στο οποίο η Δύση εκτιμούσε ότι αποτελούσε ένα από τα κέντρα στα οποία πραγματοποιούνταν η έρευνα και ανάπτυξη των χημικών όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση στη Ντούμα της Συρίας, με δεκάδες νεκρούς, βρίσκεται στην περιοχή Μπαρζάχ της Δαμασκού και φαίνεται ότι δέχθηκε αλλεπάλληλα πλήγματα.

To Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας ήταν μόνο ένας από τους επιλεγμένους στόχους της Δύσης που με τις επιδρομές επεδίωξε να αναστείλει τη δυνατότητα του καθεστώτος Άσαντ να παράγει χημικά όπλα. 

Στους δρόμους βρέθηκαν το Σάββατο οπαδοί του Άσαντ στη Δαμασκό για να διαμαρτυρηθούν για τις επιθέσεις.

Κόσμος

Κορωνοϊός - Ρωσία: Πάνω από 24.000 νέα κρούσματα και 590 θάνατοι

Ρωσία - Κορωνοϊός

Η Ρωσία κατέγραψε τις προηγούμενες 24 ώρες 24.092 νέες θετικές διαγνώσεις COVID-19 περιλαμβανομένων 4.674 στη Μόσχα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να φθάσει τα 3.544.623, ο τέταρτος μεγαλύτερος αριθμός μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό στον κόσμο.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν επίσης 590 θανάτους τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται στις 65.085.

Σημειώνεται πως ξεκινά από τη Δευτέρα στη Ρωσία, κατόπιν εντολής του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού της χώρας. 

Στο μεταξύ, οι νεκροί από την πανδημία παγκοσμίως  ξεπέρασαν χθες τα 2 εκατομμύρια, σύμφωνα με τις καταμετρήσεις των πρακτορείων Reuters και AFP, την ώρα που πολλές χώρες προσπαθούν να αποκτήσουν εμβόλια και να εντοπίσουν νέες παραλλαγές του SARS-CoV-2.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: 91χρονος αψήφησε τον χιονιά και πήγε να εμβολιαστεί

Κορωνοϊός: Ανοίγει το λιανεμπόριο μετά από 10 εβδομάδες lockdown

ΗΠΑ - κορωνοϊός: Πρωτοβουλία Μπάιντεν για την επιτάχυνση των εμβολιασμών