Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: 3 νεκροί, εκ των οποίων δύο 14χρονοι, από τη συντριβή τουριστικού αεροσκάφους

ρωσικό αεροσκάφος
 clock 23:51 | 04/08/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Δύο ανήλικοι ηλικίας 14 ετών, που παραθέριζαν σε κατασκήνωση στο καντόνι Γκρίσονς της Ελβετίας, σκοτώθηκαν σήμερα όταν συνετρίβη το μονοκινητήριο αεροσκάφος, όπου επέβαιναν, στο όρος Ντιαβολέτσα (νοτιοανατολικά), όπως επίσης και ο κυβερνήτης του μικρού αεροπλάνου, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Επιπλέον, μια έφηβη ηλικίας 17 ετών, που επέβαινε επίσης στο αεροσκάφος, τραυματίστηκε σοβαρά, ανέφερε η αστυνομία του καντονιού επισημαίνοντας ότι οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Το αεροσκάφος ήταν τύπου Piper PA 28 και ο κυβερνήτης ήταν έμπειρος, επισήμανε η ίδια πηγή.
Ο Ιβ Μπουρκχάρντ, του ελβετικού οργανισμού Aero-Club, πιο οργάνωσε την κατασκήνωση, δήλωσε σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ότι «όλοι είναι συντετριμμένοι», αφότου ενημερώθηκαν για την τραγωδία. «Εκατόν ενενήντα δύο νέοι πέρασαν μια εξαιρετική εβδομάδα στην κατασκήνωση και αυτή η πτήση έπρεπε να ήταν το αποκορύφωμα» τόνισε.

Τα παιδιά πετούσαν για πρώτη φορά, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της κατασκήνωσης που ήταν αφιερωμένη στη γνωριμία με την αεροπλοϊα. Στην κατασκήνωση συμμετείχαν 192 νέοι, από κάθε γωνιά της Ελβετίας. Όπως είπε η αστυνομία, ο κυβερνήτης είχε ήδη κάνει το πρωί μια αεροπορική περιήγηση με μια πρώτη ομάδα παιδιών.

Το δυστύχημα συνέβη με τη δεύτερη ομάδα παιδιών υπό τα έντρομα βλέμματα τουριστών που μετέβαιναν εκείνη την ώρα με τελεφερίκ στην κορυφή του βουνού. Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, η πτήση δεν προέβλεπε κάποιος ειδικους ελιγμούς, όπως σε μια επίδειξη.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis