Κόσμος

Ελπιδοφόρος: Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την αγιογράφηση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου

 Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Ο Ναός του Αγίου Νικολάου στο σημείο Μηδέν στην Νέα Υόρκη θα αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο λέει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος κοινοποιώντας μία φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο σχεδιασμός για την αγιογράφηση βρίσκεται σε εξέλιξη , με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο να επισημαίνει σε ανάρτησή του ότι: «θα αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο για όλες και για όλους».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συνοδεύει, μάλιστα, την ανάρτησή του με μια φωτογραφία από τη συνάντηση εργασίας με τον επίσκοπο Αμισού Ιωακείμ και τον αγιογράφο π. Λουκά Ξενοφωντινό και έγραψε χαρακτηριστικά: “Σχεδιάζεται η εικονογράφηση του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν με τους κορυφαίους στον χώρο Επίσκοπο Αμισού Ιωακείμ και π. Λουκά Ξενοφωντινό. Θα αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο για όλες και όλους”.

«Αυτό το όραμα του παραδείσου στη γη να φωτίζει όλους όσοι εισέρχονται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής . Τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου προγραμματίζονται για την 11η Σεπτεμβρίου 2021.

Κόσμος

Κορωνοϊός: Το Βέλγιο ξεκινά τους εμβολιασμούς στις 5 Ιανουαρίου

κορωνοϊός εμβόλιο

Στις 5 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει στο Βέλγιο ο εμβολιασμός κατά του νέου κορωνοϊού , όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ Ντε Κρο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι απομένουν να εγκριθούν οι τελικές λεπτομέρειες του προγράμματος.

«Υπάρχει μια πρόταση αναφορικά με τη στρατηγική του εμβολιασμού, που θα συζητηθεί στα διάφορα επίπεδα εξουσίας» της χώρας, είπε ο Bέλγος πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του σε κέντρο ειδικών μονάδων της αστυνομίας.

«Όταν θα είναι έτοιμα τα εμβόλια, θα είναι έτοιμη κι η χώρα μας. Θα έχουμε ως τότε ξεκάθαρη εικόνα ως προς το ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι και με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό», συμπλήρωσε. Υπογράμμισε πάντως ότι «το συγκεκριμένο σχέδιο, που είναι έτοιμο από χθες, θα πρέπει να επικυρωθεί τόσο σε ομοσπονδιακό όσο και περιφερειακό επίπεδο», πράγμα «που θα γίνει λίαν συντόμως». Το σχέδιο, είπε, είναι να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις 5 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία «θα είμαστε έτοιμοι όπως κι άλλες χώρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ το Βέλγιο αποφάσισε να αγοράσει κι άλλα δύο εκατ. δόσεις του εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας, Moderna.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός- ΠΟΥ: Νέες συστάσεις για τη χρήση μάσκας από τους πολίτες

Νοσοκομεία Κρήτης - κορωνοϊός: Οι ασθενείς στις κλινικές covid και ΜΕΘ

Κορωνοϊός - Γ. Τούντας: Έως και 100.000 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας