Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε η σκαλωσιά σε ένα υπό κατασκευή κτίριο 19 ορόφων στο Πριγί, στα περίχωρα της Λωζάνης, ανακοίνωσε η ελβετική αστυνομία.
Η σκαλωσιά, που έφτανε σε ύψος τα 60 μέτρα, κατέρρευσε στη μία πρόσοψη του κτιρίου λίγο μετά τις 9.30 (τοπική ώρα) «σαν χάρτινος πύργος», όπως είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας. Ως αποτέλεσμα, έπεσαν από μεγάλο ύψος οι οικοδόμοι που είχαν ανέβει σε αυτήν.
Η αστυνομία ανέφερε ότι τρεις εργάτες σκοτώθηκαν. Από τους τραυματίες, οι τέσσερις είναι σε σοβαρή κατάσταση και ένας χρειάστηκε να μεταφερθεί με ελικόπτερο σε γειτονικό νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι φέρουν ελαφρά τραύματα.
«Αγνοούνται ακόμη ένας ή δύο άνθρωποι», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ζαν-Κριστόφ Σοτερέλ.
Prilly Malley accident #lausanne pic.twitter.com/4HzgmT0X2H
— hasan ucar (@HasanUcar72) July 12, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φρέντι Μπελέρης: Πήρε άδεια από τις φυλακές για να ορκιστεί ευρωβουλευτής
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δηλώνει ότι παραμένει υποψήφιος, αλλά οι γκάφες συνεχίζονται