Κόσμος

Διάγγελμα για το συνταξιοδοτικό θα κάνει αύριο ο Πούτιν

πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιδιώκοντας να μετριάσει τις αντιδράσεις και τις συζητήσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να αυξήσει σταδιακά τα όρια συνταξιοδότησης, θα απευθύνει αύριο διάγγελμα στον ρωσικό λαό, με το οποίο θα εκθέσει δημόσια την άποψη του για το θέμα αυτό.

"Ο Ρώσος πρόεδρος λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ευρείας κλίμακας αντιδράσεις, τις συζητήσεις που έχει προκαλέσει η μεταρρύθμιση για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης όπως και την επικαιρότητα του θέματος αυτού, θεώρησε αναγκαίο να εκθέσει λεπτομερώς και ευθέως την δική του άποψη για το θέμα αυτό , δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Πεσκόφ. "Θα είναι ένα τηλεοπτικό διάγγελμα", είπε ο Πεσκόφ, χωρίς να προσδιορίσει την ακριβή ώρα του διαγγέλματος.

Σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμμετείχε σε κυβερνητική σύσκεψη, στην οποία πρότεινε στα μέλη της κυβέρνησης να συζητηθούν οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα συμπεριλαμβανομένων και αυτών που προβλέπουν την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Ο Ρώσος πρόεδρος, αφού άκουσε τις απόψεις των μελών της κυβέρνησης, είπε ότι οι αλλαγές αυτές πρέπει να είναι δίκαιες και να λαμβάνουν υπ όψιν τα την ανθρώπινη διάσταση.

Απευθυνόμενος στα μέλη της κυβέρνησης ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι "πρέπει να λάβουμε υπ όψιν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία και στην αγορά εργασίας και να κατανοήσουμε τι περιμένει την χώρα μετά από 10, 20 ή ακόμη μετά από 30 χρόνια" και "δεν μπορούμε να ενεργούμε με βάση την αρχή του Λουδοβίκου 14ου ο οποίος κάποτε είχε πει ‘μετά από μένα το χάος’, δεν μπορούμε να ενεργούμε με αυτόν τον τρόπο εάν αντιμετωπίζουμε με τρόπο υπεύθυνο τη χώρα".

Κόσμος

Ιταλία- κορωνοϊός: Πιθανή χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου σε όλους τους πολίτες

Ιταλία κορωνοιος

Ο Ιταλός υφυπουργός υγείας, Πιερπάολο Σιλέρι, αναφέρθηκε σήμερα στην εμβολιαστική στρατηγική της χώρας του για τους επόμενους μήνες.

"Πιθανότατα η τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα χορηγηθεί βαθμιαία σε όλους τους πολίτες που έκαναν τις προηγούμενες. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα χορηγηθεί σε ηλικιωμένους και υγειονομικό προσωπικό. Με το νέο έτος η εμβολιαστική εκστρατεία για την τρίτη δόση θα επεκταθεί σε όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό", τόνισε ο Σιλέρι.

Ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας ευχήθηκε "να χορηγηθεί γενικότερα σε όλη την Ευρώπη η τρίτη αυτή δόση, δεδομένης της θεαματικής αύξησης των μολύνσεων που παρατηρείται σε ορισμένες χώρες της ηπείρου μας".

Σε ό,τι αφορά δε στο πράσινο πάσο εμβολιασμένου, ο Πιερπάολο Σιλέρι υπογράμμισε ότι σε αυτή την φάση θα παραμείνει σε ισχύ και ότι στο μέλλον το πρώτο μέτρο που αναμένεται να πάψει να εφαρμόζεται είναι η τήρηση των υποχρεωτικών αποστάσεων ασφαλείας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Σε ό,τι αφορά τον ενδεχόμενο εμβολιασμό παιδιών 5 με 11 ετών, τέλος, ο υφυπουργός Υγείας δήλωσε ότι "με την έγκριση των αρμόδιων οργανισμών, δεν θα είχε κανέναν ενδοιασμό να εμβολιάσει και τον γιο του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης - Πρίγκηπας διάδοχος του Μπαχρέιν: Στο επίκεντρο τουρισμός και επιχειρήσεις

Κορωνοϊός - Κρήτη: Έκρηξη ιικού φορτίου στα λύματα

Πέραμα – Όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα – Οι οδηγίες του κέντρου και οι απαντήσεις από τις ομάδες ΔΙΑΣ

ESPA BANNER