Κόσμος

Boeing 777: Υποψίες και για άλλο ένα επικίνδυνο τύπο αεροσκάφους

 Boeing 737 MAX

Τα εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ του προσωπικού της Boeing που εργάζονταν στην ανάπτυξη του προβληματικού μοντέλου 737 MAX που αποκαλύφθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα αποκάλυψαν νέα προβλήματα ασφάλειας για τη ναυαρχίδα της εταιρείας, το 777X, ένα μεγάλης εμβέλειας δικινητήριο επιβατικό αεροσκάφος, που βρίσκεται στα τελευταία στάδια της εξέλιξης και αναμένεται να αντικαταστήσει τους γηράσκοντες στόλους των 777-200LR και 777-300ER, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Telegraph.

Ήδη, τα ενοχοποιητικά email που έχει φέρει στην επιφάνεια η εξεταστική επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ περιγράφουν ενδελεχώς τα προβλήματα στη φάση ανάπτυξης και πιστοποίησης του μοιραίου για την εταιρία MAX. Ωστόσο αποκαλύπτουν και προβληματισμούς των υπαλλήλων της Boeing για το κατά πόσο το 777Χ θα είναι ευάλωτο σε τεχνικά ζητήματα.

Τα μηνύματα – που χρονολογούνται από τον Ιούνιο του 2018, μήνες πριν από την συντριβή του πρώτου MAX – ανέφεραν ότι οι «χαμηλότατου επιπέδου και δίχως εμπειρία» προμηθευτές που συνεργάστηκε η εταιρεία στο πρόγραμμα MAX μεταφέρθηκαν και στην παραγωγή του 777X.

 

Κόσμος

Κορωνοϊός: Καθήλωσαν στην Άγκυρα αεροπλάνο από το Ιράν

τουρκία κορωνοϊός

Συναγερμός σήμανε σήμερα στο αεροδρόμιο της Άγκυρας εξαιτίας του κορωνοϊού. Δώδεκα επιβαίνοντες σε πτήση της Turkish Airlines από το Ιράν παρουσίασαν υψηλό πυρετό και 17 θεωρούνται ύποπτοι φορείς ιού.

Το αεροσκάφος των τουρκικών αερογραμμών (THY)TK879, που εκτελούσε σήμερα πτήση από την Τεχεράνη στην Κωνσταντινούπολη, προσγειώθηκε στην Άγκυρα λόγω υποψιών ότι υπήρχαν επιβαίνοντες με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 132 επιβαίνοντες, οι 12 παρουσίασαν υψηλό πυρετό και 17 θεωρήθηκαν ύποπτοι ότι ήταν φορείς. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Άγκυρα περίπου στις 10:30. Κλιμάκια του τουρκικού υπουργείου Υγείας προχώρησαν άμεσα σε έλεγχο των επιβατών και διαπίστωσαν ότι η θερμοκρασία 12 επιβατών ήταν πάνω από το φυσιολογικό. Οι επιβάτες και το πλήρωμα θα τεθούν υπό περιορισμό στο νοσοκομείο μέχρι να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.