Κόσμος

BBC: «Γιατί το Airbnb εξαγριώνει τους αναρχικούς στα Εξάρχεια»

5dab314f210000201834a728.jpeg

Στο στόχαστρο αναρχικών έχουν μπει μισθώσεις ακινήτων μέσω της πλατφόρμας Airbnb στα Εξάρχεια, όπως γράφει το BBC σε ρεπορτάζ του με τίτλο: «Εξάρχεια: Γιατί το Airbnb εξαγριώνει τους Έλληνες αναρχικούς».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στον βανδαλισμό κτηρίου τον Σεπτέμβριο στην περιοχή των Εξαρχείων «κοντά στην καρδιά της Αθήνας», όπως σημειώνει το βρετανικό δίκτυο, όπου οι δράστες έγραψαν μεταξύ άλλων με σπρέι συνθήματα όπως: «Κάντε έξωση στην Airbnb».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ακολούθησε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ομάδα που αποκαλείτο «Exarcheia Tourism» η οποία ανέφερε: «Τουρίστες του Instagram, οι αστυνομικοί δεν θα σας σώσουν. Δεν είστε ευπρόσδεκτοι, ούτε ασφαλείς εδώ».

Όπως σημειώνει το BBC, οι εμπνευστές της δηλώνουν ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να καλέσουν σε δράση κατά του «εξευρωπαϊσμού» των Εξαρχείων. «Πολλοί λένε ότι ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή τους έχει αυξηθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια, με αρνητικές συνέπειες για την κοινότητά τους» προστίθεται στο δημοσίευμα.

«Κάτοικοι αναφέρουν ότι η ραγδαία αύξηση των μισθώσεων μέσω Airbnb εκτίναξε τις τιμές των ακινήτων και των ενοικίων, οδηγώντας στην φτωχοποίηση πολιτών. Είναι μία γνωστή ιστορία. Ορισμένοι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί (όπως η Νέα Υόρκη, η Λισαβόνα και η Βαρκελώνη) έχουν βιώσει διαδηλώσεις κατά της εταιρείας» σημειώνει το BBC, προσθέτοντας όμως ότι στα Εξάρχεια η ένταση μεταξύ των ιδιοκτητών που διαθέτουν τα ακίνητά τους και όσων αντιδρούν είναι «ιδιαίτερα έντονη».

Κόσμος

«Ανευθυνότητα» οι φθηνές πτήσεις, λέει ο CEO της Lufthansa

lufthansa

Τα πολύ φθηνά αεροπορικά εισιτήρια που κοστίζουν λιγότερο από 10 ευρώ βλάπτουν τη φήμη της αεροπορικής βιομηχανίας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, Κάρστεν Σπορ, σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung.

«Τα εισιτήρια των 9,99 ευρώ είναι οικολογικά και οικονομικά ανεύθυνα», δήλωσε ο Σπορ.

Όπως είπε ο CEO της Lufthansa η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης θα αναζητήσει χρηματοδότηση στις κεφαλαιαγορές προκειμένου να αποπληρώσει τα κρατικά δάνεια που έλαβε για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Η Lufthansa θα έχει χρέη, αλλά θέλουμε να δανειστούμε από την αγορά για την αποπληρωμή των χρημάτων των φορολογουμένων στην Ελβετία, στη Γερμανία και στην Αυστρία», δήλωσε ο Σπορ. «Προτιμούμε να χρωστάμε στις κεφαλαιαγορές παρά στους φορολογούμενους», πρόσθεσε.

Η Lufthansa απέφυγε τον κίνδυνο χρεοκοπίας καθώς οι μέτοχοι ενέκριναν τη διάσωση από την γερμανική κυβέρνηση ύψους 9 δισ. ευρώ .