Κόσμος

Αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο - Επτά νέα περιστατικά

Κρούσματα, Κύπρος

Επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα περισσότερα εδώ και ένα μήνα, ανακοίνωσαν οι αρχές στην Κύπρο, από σύνολο 1176 εργαστηριακών διαγνώσεων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 1.021.

Το ένα άτομο εντοπίστηκε θετικό στον ιό από το πρόγραμμα ελέγχου 10.000 εργαζόμενων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση σταδιακής άρση των περιορισμών. Πρόκειται για εργαζόμενη σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Πάφο. Δεύτερο άτομο θετικό στον κορωνοϊό εντοπίστηκε από εξετάσεις που έγιναν με ιδιωτική πρωτοβουλία. Το περιστατικό αφορά ποδοσφαιριστή της Δόξας Κατοκωπιάς που ήρθε στην Κύπρο στις 10 Ιουλίου από τη Σερβία. Εντοπίστηκε από τον τακτικό έλεγχο που διενεργεί η ομάδα στους ποδοσφαιριστές της.

Τα άλλα πέντε άτομα είναι μετανάστες στους οποίους διενεργήθηκε έλεγχος πριν την ένταξή τους σε κέντρο φιλοξενίας. Είχαν φτάσει στα κατεχόμενα από τη Συρία μέσω Τουρκίας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας μέχρι τις 9 Ιουλίου σημειώθηκαν 26 θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό. Για 19 εξ αυτών η αιτία θανάτου ήταν η ασθένεια COVID-19.

Συνολικά μέχρι τις 9 Ιουλίου ανάρρωσαν 845 ασθενείς δηλαδή ποσοστό 85,9%, ενώ νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 32 άτομα (ποσοστό 3,2%).

Κόσμος

Βηρυτός: Ο αρχιτέκτονας που «ανάστησε» το Λίβανο μετά τον εμφύλιο ανάμεσα στους νεκρούς

Γάλλος αρχιτέκτονας Ζαν-Μαρκ Μπονφίς

Το θάνατο του Γάλλου αρχιτέκτονα Ζαν-Μαρκ Μπονφίς ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην αποκατάσταση κτηρίων που είχαν καταστραφεί κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στον Λίβανο θρηνεί η ιδιαίτερη πατρίδα του. 

Τον θάνατο του αρχιτέκτονα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνιμα στον Λίβανο και συγκαταλέγεται στα θύματα των εκρήξεων στη Βηρυτό, γνωστοποίησε η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού Ροζλίν Μπασλό.

«Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ζαν-Μαρκ Μπονφίς σκοτώθηκε στη φρικιαστική καταστροφή της Βηρυτού. Αποτίνω φόρο τιμής στο μείζον έργο του, όπως η αποκατάσταση πατρογονικών ακινήτων που είχαν καταστραφεί κατά τη διάρκεια του πολέμου στον Λίβανο. Τη Γαλλία και τον Λίβανο ενώνει το πένθος για τον θάνατό του», ανέφερε η υπουργός σε μήνυμά της το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη στον λογαριασμό της στο Twitter (@R_Bachelot).