Κόσμος

Αυτοκτόνησε τη μέρα της αποφοίτησης επειδή δεν είπε στους γονείς του πως δεν είχε πάρει πτυχίο

νεκρη

Το νήμα της ζωής του έκοψε ένας φοιτητής στο Κεντ της Βρετανίας, την ημέρα που επρόκειτο να γίνει η τελετή αποφοίτησής του, επειδή είχε κρύψει από τους γονείς του πως δεν είχε πάρει πτυχίο.
Ο 23χρονος Nicholas Turner επέστρεψε στο σπίτι του στο Tunbridge Wells λίγο πριν το καλοκαίρι φέτος, έχοντας ολοκληρώσει τριετείς σπουδές για να γίνει μηχανολόγος μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Southampton. Ωστόσο δεν είχε πει στους γονείς του πως δεν είχε πάρει πτυχίο.
Και στις 23 Ιουλίου, την ημέρα της τελετής αποφοίτησης, στην οποία θα πήγαινε με τους γονείς του, αυτοκτόνησε.
Το νεκρό σώμα του βρέθηκε κρεμασμένο στο σπίτι της οικογένειάς του από γείτονες, οι οποίοι ειδοποίησαν τους γονείς του. Ήταν περίπου 7 το πρωί.
Το προηγούμενο βράδυ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Sun, ο Nicholas είχε μαγειρέψει και ετοιμάσει δείπνο για την οικογένειά του.
Ο πατέρας του είπε πως πληροφορήθηκε ότι ο γιος του δεν είχε πάρει πτυχίο μόνο μετά τον θάνατό του, προσθέτοντας: «Είχε μία δύσκολη πορεία στις σπουδές του αλλά πάντα τα πήγαινε καλά ή έδειχνε να τα πηγαίνει καλά» πρόσθεσε.
Ο άτυχος νεαρός εντοπίστηκε κρεμασμένος έξω από μπάνιο του πάνω ορόφου του σπιτιού από έναν γείτονα κι έναν διερχόμενο περαστικό.
«Ήταν ένας νέος στο κατώφλι της ζωή του. Είχε τελειώσει το πανεπιστήμιο- με ή χωρίς πτυχίο- και φαίνεται πως κρατούσε κρυφές από την οικογένειά του ορισμένες πτυχές της ζωής του« δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

πηγή

Κόσμος

Διάγγελμα Μακρόν: Σε lockdown από την Παρασκευή η Γαλλία

Ο Γάλλος πρόεδρος

Το δεύτερο γενικό lockdown στη Γαλλία ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης με τηλεοπτικό του διάγγελμα οι Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προκειμένου να ανακοπεί η ραγδαία διασπορά της Covid-19 στη χώρα.

Το lockdown θα τεθεί σε εφαρμογή από την Παρασκευή. Όπως δήλωσε ο Μακρόν, τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Όπως και την Άνοιξη, οι Γάλλοι θα είναι σε θέση να βγουν για να εργαστούν, να πραγματοποιήσουν ιατρικά ραντεβού και να κάνουν τις αγορές τους. Εντούτοις, οι ιδιωτικές συναντήσεις θα απαγορευτούν, όπως και οι δημόσιες συγκεντρώσεις.

Το γενικό lockdown μέχρι πρόσφατα δεν αποτελούσε επιλογή στη Γαλλία, όμως η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα ανάγκασε σε αλλαγή πλεύσης.

Η χώρα κατέγραψε χθες 523 νέους θανάτους, που αποτελεί τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό μετά τις 22 Απριλίου.

Σχεδόν 18.000 ασθενείς νοσηλεύονται (αυξάνονται πλέον με ρυθμό 1.000 την ημέρα) και σχεδόν 3.000 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, καταλαμβάνοντας τα μισά από τα διαθέσιμα κρεβάτια εντατικής.

Στην κυβέρνηση πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα απανωτά συμβούλια, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και οι επιλογές.

Το αρμόδιο υγειονομικό συμβούλιο συνεδρίασε εκ νέου το πρωί, ρίχνοντας στο τραπέζι διάφορες εναλλακτικές, όπως επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ, ολική απαγόρευση το Σαββατοκύριακο, περιορισμούς για τις ευπαθείς ομάδες.