Κόσμος

Αυστρία: Ο Κουρτς αναμένει να απαλλαγεί από τις κατηγορίες στην έρευνα της Εισαγγελίας

Σεμπάστιαν Κουρτς

Ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπαστιάν Κούρτς είπε πως αναμένει να κατηγορηθεί, αλλά τελικά να απαλλαγεί σε έρευνα για το αν έδωσε ψευδείς μαρτυρίες σε κοινοβουλευτική επιτροπή, όπως δήλωσε κυριακάτικες εφημερίδες, αποκλείοντας την ιδέα της παραίτησης εάν κατηγορηθεί.

Η έρευνα από εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, που δημοσιοποιήθηκε, την περασμένη εβδομάδα θέτει μια σκληρή πολιτική πρόκληση για τον συντηρητικό Κουρτς, 34 ετών, ο οποίος κυβερνά σε συνασπισμό με τους Πράσινους.

Ο Κούρτς παρουσιάζει τον εαυτό του ως θύμα κομμάτων της αντιπολίτευσης που προσπαθούν να τον παγιδεύσουν λέγοντας κάτι που θα μπορούσε να εκληφθεί ως ψευδορκία ενώπιον της επιτροπής, η οποία εξετάζει πιθανή διαφθορά υπό τον προηγούμενο συνασπισμό του με το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας (FPO) που κατέρρευσε 2019

«Αφού αξιολογηθεί η μαρτυρία μου που είναι 58 σελίδες, σίγουρα περιμένω να κατηγορηθώ. Είναι το σωστό», είπε στην εφημερίδα Krone σε μια συνέντευξη, προσθέτοντας ότι δεν είχε ακόμη ανακριθεί από εισαγγελείς.

Αλλά είπε ότι ήταν σίγουρος ότι θα απαλλαγεί από την υπόθεση, η οποία επικεντρώνεται στο εάν έδωσε ψευδείς απαντήσεις όταν ρωτήθηκε για ραντεβού στην κρατική εταιρεία χαρτοφυλακίου OBAG.

Σε μια ξεχωριστή συνέντευξη με την εφημερίδα Oesterreich, απέρριψε την ιδέα να παραιτηθεί εάν κατηγορηθεί.

«Το αποκλείω σίγουρα. Όπως πολλοί άνθρωποι, έχω κάνει πολλά λάθη, τόσο ιδιωτικά όσο και επαγγελματικά. Αλλά αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι μπήκα στην επιτροπή με την πρόθεση να απαντήσω αληθινά στις ερωτήσεις», είπε.

Μια δημοσκόπηση που δημοσίευσε η Oesterreich έδειξε ότι οι συντηρητικοί του Κουρτς κέρδισαν στήριξη 35% σε περίπτωση που διεξαχθούν τώρα οι κοινοβουλευτικές εκλογές, μειωμένη κατά 1 μονάδα από μια εβδομάδα νωρίτερα και 2,5 μονάδες χαμηλότερα από τις εκλογές του στις 2019.

Οι Πράσινοι εταίροι του ήταν 12%, στην τέταρτη θέση πίσω από τους Σοσιαλδημοκράτες στο 22% και το FPO στο 17%.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Τουρκία: Χαλαρώνουν από αύριο τα περιοριστικά μέτρα στη χώρα

Ινδονησία: Βυθίστηκε σκάφος εξαιτίας… μιας σέλφι! 7 νεκροί (video)

Κόσμος

Βρετανία σε Ρωσία: Δεν θα δεχθούμε παράνομη ανάμιξη στην αβλαβή διέλευση στη θάλασσα

πολεμικο πλοιο

Η Βρετανία δήλωσε σήμερα ότι δεν θα δεχθεί παράνομη ανάμιξη στην αβλαβή διέλευση στη θάλασσα, και πως το Πολεμικό Ναυτικό της θα υποστηρίξει το διεθνές δίκαιο, σε μια γραπτή δήλωση στο Κοινοβούλιο έπειτα από μια αντιπαράθεση πολεμικού πλοίου με τη Ρωσία.

«Το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό θα υποστηρίζει πάντα το διεθνές δίκαιο και δεν θα δεχθεί παράνομη ανάμιξη στην αβλαβή διέλευση», ανέφερε στη δήλωση ο υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας.

Η Ρωσία κατηγόρησε τη Βρετανία ότι διαδίδει ψέματα για την αντιπαράθεση στη Μαύρη Θάλασσα και προειδοποίησε το Λονδίνο ότι θα απαντήσει με αποφασιστικότητα σε οιαδήποτε περαιτέρω προκλητική ενέργεια από το βρετανικό ΠΝ ανοικτά των ακτών της προσαρτημένης από τη Ρωσία Κριμαίας.

Στη δήλωσή του ο Ουάλας ανέφερε πως το βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Defender είχε προειδοποιηθεί για μια ρωσική άσκηση με πραγματικά πυρά και σημείωσε ότι η άσκηση πραγματοποιείτο εκτός του εύρους της θέσης του. Ο Ουάλας είπε επίσης πως ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν σε ύψος 500 ποδών (152,4 μέτρων) πάνω από το Defender.

«Αυτά τα αεροσκάφη δεν έθεσαν σε άμεση απειλή το HMS Defender, όμως ορισμένοι από αυτούς τους ελιγμούς δεν ήταν ούτε ασφαλείς ούτε επαγγελματικοί», είπε. «Το HMS Defender απάντησε επανειλημμένως μέσω ασυρμάτου VHF στις ρωσικές μονάδες και, σε κάθε περίπτωση, με ευγένεια και επαγγελματισμό».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

«Έλουσε» τον σύζυγό της με χλωρίνη!

ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου: Διακοπή υδροδότησης σε Αγία Μαρίνα - Τσαλικάκι

Τσκαλώτος... αδειάζει Πολάκη για τα εμβόλια