Κόσμος

Άρχισαν οι εορτασμοί για την Θρονική Εορτή στο Φανάρι

Οικουμενικο Πατριαρχειο

Tη μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, η οποία αποτελεί και ημέρα εορτασμού της Θρονικής Εορτής της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας  εορτάζουν στο Φανάρι σσήμερα 29 και αύριο 30 Νοεμβρίου.

Στις 4 σήμερα το απόγευμα έγινε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου ο Μέγας Εσπερινός χοροστατουντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Το παρόν στον φετινό ερτασμό δίνει  Αντιπροσωπεία της Αυτονόμου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Φιλλανδίας καθώς και ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας κ. Denys Shmyhal.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση:

«Ανακοινούται, ότι επί τη εορτή του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, τη και Θρονική Εορτή της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, τελεσθήσονται εν τω Π. Πατριαρχικώ Ναώ, την μεν Κυριακήν, 29ην Νοεμβρίου, και ώραν 4:00 μ. μ., ο Μ. Εσπερινός, χοροστατούντος της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαί-ου, την δε Δευτέραν, 30ην ιδίου, η καθιερωμένη Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία. Tον θείον λόγον θα κηρύξη ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Ιωακείμ, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Κατ᾿ αυτήν θα παραστή, ως κατ᾿ έτος, επίσημος Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Ρώμης υπό την ηγεσίαν του Σεβ. Καρδιναλίου κ. Kurt Koch, Προέδρου του Ποντιφηκού Συμβου-λίου διά την προώθησιν της ενότητος των Χριστιανών. Επίσης θα παραστή Αντιπροσωπεία της Αυτονόμου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Φιλλανδίας ως και εφέτο ο Ἐξοχ. κ. Denys Shmyhal, Πρωθυπουργός της Ουκρανίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Κόσμος

ΗΠΑ: Πυρετώδεις προετοιμασίες για την ορκωμοσία Μπάιντεν (φώτο)

σημαιες καπιτωλιο

Σε πυρετώδεις ρυθμούς κινούνται οι προετοιμασίες της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.

Το επίπεδο ασφαλείας στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα αυξημένο, χωρίς όμως να λείπει και το στοιχείο της λαμπρότητας που αρμόζει στην ορκωμοσίας του 46ου προέδρου.

200.000 σημαίες έχουν στηθεί στην Ουάσινγκτον
200.000 σημαίες έχουν στηθεί στην Ουάσινγκτον

Η πανδημία του κορωνοϊού και ο έντονος ο φόβος επεισοδίων στον απόηχο της 6ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, θα κρατήσουν τους κατοίκους της Ουάσινγκτον στα σπίτια τους. Όσοι βέβαια θελήσουν βέβαια να παρακολουθήσουν την τελετή ορκωμοσίας του 46ου προέδρου των ΗΠΑ θα μπορούν να το κάνουν από την τηλεόραση

Καπιτώλιο - Οι προετοιμασίες γι ατην ορκομωσία Μπάιντεν
Καπιτώλιο - Οι προετοιμασίες γι ατην ορκομωσία Μπάιντεν

Τα μέτρα ασφαλείας στην Ουάσινγκτον είναι πάντως δρακόντεια, με τις μυστικές υπηρεσίες να ελέγχουν ακόμη και τα μέλη της Εθνοφρουράς που θα συμμετάσχουν στην φύλαξη της τελετής.

Πυρετώδεις προετοιμασίες και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Πυρετώδεις προετοιμασίες και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Σε μία προσπάθεια να μην χαθεί η λαμπρότητα της τελετής έχουν στηθεί 200.000 σημαίες, οι οποίες εκπροσωπούν τους πολίτες που δεν τους επιτράπηκε να παραστούν.

Ειδήσεις σήμερα

Αργεντινή: Ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ (βίντεο)

Βουλή: Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο

Λινού - Lockdown: Η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους θα μπορούσε να ανοίξει