Κόσμος

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Σύνταξη του νέου καταστατικού της χάρτη

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής δρομολογεί ήδη τις σχετικές διαδικασίες που εξαρτώνται από την πλευρά της για την προετοιμασία και τη σύνταξη του νέου Συντάγματός της, δηλαδή του νέου καταστατικού χάρτη που θα ρυθμίζει τη δομή και τη ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Όπως είναι γνωστό, η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανέστειλε την ισχύ τού από το 2003 υπάρχοντος Συντάγματος στη συνεδρίασή της τής προηγούμενης Πέμπτης, 8 Οκτωβρίου.

Στη χθεσινή συνεδρίασή της, η Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, που συνήλθε εκτάκτως σε τηλεδιάσκεψη μετά τη σχετική πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, αποφάσισε τη σύσταση δύο επιτροπών ενόψει της κατάρτισης του νέου Συντάγματος. Η πρώτη επιτροπή θα είναι ευρεία, θα λειτουργεί στις ΗΠΑ και θα αποτελείται από αντιπροσώπους της Επαρχιακής Συνόδου, των κληρικών και των λαϊκών. Η δεύτερη θα έχει ως αποστολή να συμμετάσχει στη μικτή επιτροπή που θα συστήσει επί τούτου το Οικουμενικό Πατριαρχείο και θα μεταφέρει το πνεύμα και τις ιδέες της πρώτης επιτροπής.

Κατά τα λοιπά, η Επαρχιακή Σύνοδος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου για την παρασχεθείσα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής δυνατότητα σύνταξης νέου Συντάγματος ενόψει της συμπλήρωσης το 2022 της πρώτης εκατονταετίας της παρουσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Τέλος, η Επαρχιακή Σύνοδος επιβεβαίωσε το περιεχόμενο του ανακοινωθέντος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την ισχύ και τη λειτουργία όλων των διοικητικών σωμάτων της μέχρι την ψήφιση και την έκδοση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο του νέου Συντάγματός της, δηλ. της Επαρχιακής Συνόδου, του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου το οποίο, μάλιστα, θα αφιερώσει τις προσεχείς συνεδριάσεις του στο όραμα της σύνταξης του νέου καταστατικού χάρτη, της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης και των αντίστοιχων δομών των Ιερών Μητροπόλεων. Επιπρόσθετα, αποφάσισε να διασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωση του Μητροπολίτη Σάρδεων Ευαγγέλου, μέχρι πρότινος Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης, κατά τρόπο που αρμόζει στο αρχιερατικό του αξίωμα και στην παράδοση της Εκκλησίας μας.

Κόσμος

Κορωνοϊός - Ινδονησία: Ξέπλεναν και πουλούσαν ξανά χρησιμοποιημένα rapid test

rapid test

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ινδονησία μετά την είδηση ότι άτομα που δούλευαν σε φαρμακευτική εταιρεία ξέπλεναν, επανασυσκεύαζαν και στη συνέχεια πουλούσαν σε χιλιάδες ανυποψίαστους τουρίστες χρησιμοποιημένα ρινικά επιχρίσματα για Covid.

Πέντε υπάλληλοι από την κρατική Kimia Farma συνελήφθησαν, ενώ η εταιρεία ενδέχεται και αυτή να αντιμετωπίσει σοβαρές κυρώσεις και πρόστιμα.

Οι Αρχές της χώρας εκτιμούν ότι έως και 9.000 άνθρωποι που επρόκειτο να ταξιδέψουν, μπορεί να έχουν αγοράσει τα χρησιμοποιημένα self tests.

Η αστυνομία ανέφερε πως θεωρεί ότι η απάτη ήταν σε εξέλιξη από τον Δεκέμβριο στο αεροδρόμιο Κουαλαναμού στο Μεντάν, στη Βόρεια Σουμάτρα.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα πώς ακριβώς αποκαλύφθηκε.

Όποιος πραγματοποιεί πτήση εσωτερικού στην Ινδονησία πρέπει να προσκομίσει αρνητικό αποτέλεσμα από rapid test, το οποίο συνήθως διεξάγεται επί τόπου στο αεροδρόμιο.

Η αστυνομία διερευνά επίσης εάν τα κέρδη από την απάτη αυτή, που εκτιμάται να «αγγίζουν» τις  1,8 δις ρουπίες (77.337 ευρώ), χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά νέου σπιτιού ενός εκ των .συλληφθέντων, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

ειδησεις σημερα 

Οι Ταλιμπάν εντείνουν τις επιθέσεις τους - Κατέλαβαν περιοχή στο βόρειο Αφγανιστάν

Τουρκία: Σέρνουν στα δικαστήρια τον Ιμάμογλου για τον τρόπο που… περπάτησε (βίντεο)

Γερμανία - Γαλλία - Ισπανία: Συμφωνία για μαχητικό αεριωθούμενο