Κόσμος

Απίστευτο: Δολοφόνησε όλη την οικογένειά του για να την κληρονομήσει

έγκλημα Μεξικό

Μπροστά σε μια υπόθεση που έμοιαζε περισσότερο με ταινία θρίλερ, παρά πραγματικότητα, βρέθηκαν οι αστυνομικοί στην πόλη Mazatecochco του Μεξικού, καθώς ένας άνδρας ξεκλήρισε την οικογένειά του για να την κληρονομήσει!

Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δόθηκε στην δημοσιότητα ως Ismael N, κατέστρωσε το σατανικό του σχέδιο με σκοπό να πλουτίσει.

Σκηνοθέτησε έτσι μια ληστεία στο σπίτι των γονιών του και των 2 αδερφών και τους δολοφόνησε. Όμως η ιδέα του δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε, με τις Αρχές να βάζουν τον Ismael στο στόχαστρό τους από την πρώτη στιγμή.

Το έργο των Αρχών δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς απλά εξέτασαν το κύκλωμα ασφαλείας, το οποίο ο δράστης νόμιζε πως ήταν εκτός λειτουργίας καθώς είχε κλείσει την ηλεκτροδότηση, ωστόσο δεν είχε προβλέψει πως υπήρχε εφεδρικό σύστημα ενέργειας.

Το δεύτερο στοιχείο που τον πρόδωσε ήταν το γεγονός πως ήξερε ακριβώς που βρίσκοταν χρυσαφικά και κοσμήματα, τα οποία φυσικά και πήρε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ismael έκανε προσπάθεια να δωροδοκήσει τους αστυνομικούς για να σταματήσουν τις έρευνές τους στην υπόθεση…

Κόσμος

ΕΜΑ: Παραφράστηκαν δηλώσεις μας για το εμβόλιο της AstraZeneca

εμβόλιο AstraZeneca

Σε παραπληροφόρηση και παράφραση των δηλώσεων ειδικού του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων οφείλονται δημοσιεύματα που αφορούσαν στο εμβόλιο της AstraZeneca.

«Υπήρξαν πολλά άρθρα το Σαββατοκύριακο που περιείχαν παραπληροφόρηση σχετικά με τις επιστημονικές εκτιμήσεις του EMA σχετικά με το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca» αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΜΑ. Προσθέτει ότι «η θέση του EMA σχετικά με αυτό το εμβόλιο είναι σαφής: η ισορροπία οφέλους-κινδύνου είναι θετική και το εμβόλιο παραμένει εγκεκριμένο σε όλους τους πληθυσμούς».

Επίσης, επισημαίνεται ότι «η πηγή της παραπληροφόρησης ήταν ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε σε μια ιταλική εφημερίδα, το οποίο παράφρασε έναν από τους ειδικούς μας. Το άρθρο έχει αναθεωρηθεί από τότε και ζητήσαμε επίσης επίσημη διόρθωση»«Προς το συμφέρον της ορθής και βασισμένης σε στοιχεία αναφοράς, σας ζητάμε να ενημερώσετε άρθρα που περιέχουν ψευδείς πληροφορίες, ώστε να αντικατοπτρίζουν την αμετάβλητη θέση του EMA για το εμβόλιο της AstraZeneca» σημειώνεται.

Τέλος, ο ΕΜΑ αναφέρει ότι εάν αλλάξουν οι συστάσεις, θα το κοινοποιήσει με διαφανή, ενεργό τρόπο στα μέσα ενημέρωσης και στο κοινό και οι δημοσιογράφοι ενθαρρύνονται να ελέγχουν τον ιστότοπο του οργανισμού για τυχόν νέες πληροφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμβόλιο AstraZeneca: Χορήγηση μόνο στους άνω των 60 ετών – Τι θα γίνει με τη 2η δόση

Κορωνοϊός: Στα 472 τα νέα κρούσματα - 353 οι διασωληνωμένοι, 18 θάνατοι

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ