Κόσμος

Aναπληρωτής πρωθυπουργός Σκοπίων: Να μη ληφθεί υπ' όψιν η διαδήλωση της Αθήνας

verikoy4.jpg

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός των Σκοπίων, αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μπουγιάρ Οσμάνι, περιέγραψε την τεράστια διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, με την οποία εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων, ζήτησαν να μη χρησιμοποιηθεί ο όρος «Μακεδονία» στο όνομα των γειτόνων, ως μέρος του δημόσιου διαλόγου και ένα θεμελιωμένο δικαίωμα από τη Δημοκρατία. 

Μάλλον το τελευταίο ήταν μόνο στα λόγια, αφού, στη συνέχεια, ο Οσμάνι δήλωσε ότι «δεν πρέπει να υποτιμούμε αυτούς που επιθυμούν να λυθεί το θέμα της ονομασίας αλλά είναι ενάντια σε τέτοιου είδους επανάσταση. Δεν πιστέψαμε ποτέ ότι είναι εύκολο πρόβλημα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι οι κυβερνήσεις μας είναι αποφασισμένες να βρουν λύση. Πρέπει να μείνουν ήρεμοι και επίμονοι μέχρι να βρεθεί λύση, παρά τα όποια εμπόδια εμφανιστούν στο δρόμο. Έφτασε η ώρα να πάρουμε σωστές αποφάσεις και όχι τις εύκολες».

Κόσμος

Η αληθινή «Λίμνη των Κύκνων» – Mπαλαρίνα διαμαρτύρεται με μία συγκλονιστική performance

λίμνη των κύκνων

Να αναβιώσει τη Λίμνη των Κύκνων στον πάγο θέλησε μία Ρωσίδα μπαλαρίνα από το παγκοσμίου φήμης Θέατρο Μαρίνσκι.

Η Ilmira Bagrautinova φόρεσε την εντυπωσιακή στολή της και χόρεψε αποσπάσματα από το διάσημο έργο του Τσαϊκόφσκι στον παγωμένο Κόλπο της Φινλανδίας. 

Η μπαλαρίνα φάνηκε να μην επηρεάζεται από τους -15 βαθμούς Κελσίου που επικρατούσαν τη στιγμή της παράστασης.

Η κίνησή της ωστόσο δεν ήταν μόνο εντυπωσιακή, αλλά και για καλό σκοπό.

 

 

Με αυτή την δύσκολη παράσταση, η μπαλαρίνα δήλωσε την αντίθεσή της στην σχεδιαζόμενη κατασκευή ενός λιμανιού στην Batareinaya Bay, μία δημοφιλή παραλία περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της Αγίας Πετρούπολης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας.της Φινλανδίας. 

 

Μέσω των βίντεο από την παράστασή της, αλλά και του BBC, στο οποίο μίλησε η μπαλαρίνα, ελπίζει ότι η κίνησή της θα σώσει τη ζωή των αληθινών κύκνων που βρίσκουν καταφύγιο στην παραλία. 

Ειδήσεις σήμερα 

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Περισσότερα εμβόλια στην ΕΕ από τον Απρίλιο

Η Αίτνα βρυχάται και πάλι– Ηφαιστειακή στάχτη σκέπασε πόλεις της Σικελίας (βίντεο)

Γερμανία: Πάνω από 5.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο