Κόσμος

Αμερικανικές εκλογές - Μπάιντεν: Σας καλώ να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπειά μας

Τζο Μπάιντεν

Την πολιτεία Πενσιλβάνια, όπου μεγάλωσε, επισκέφθηκε ο υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς, Τζο Μπάιντεν.

Υιοθετώντας πιο μετριοπαθή τόνο από τον αντίπαλό του Τραμπ, ο οποίος μιλά για εύκολη νίκη, ο Μπάιντεν δεν προέβη ενώπιον δημοσιογράφων στη διατύπωση προβλέψεων.

«Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η βραδιά. Πάντως το γεγονός ότι παρουσιάζω αυτην την εικόνα σε Τέξας, Τζόρτζια και Φλόριντα, κάτι σημαίνει» δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων στη Φιλαδέλφεια.

«Πρέπει να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια και την τιμή στο σύστημά μας, διαφορετικά θα καταρρεύσει», τόνισε ακόμη ο υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς.

«Έχουμε μια τεράστια ευκαιρία», προσέθεσε ενώ στέλνοντας ενωτικό μήνυμα επεσήμανε: «Αν με εκλέξετε, θα είμαι Αμερικανός πρόεδρος. Δεν θα υπάρχουν κόκκινες ή μπλε καταστάσεις. Μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες».

Κόσμος

Το Ριάντ προσβλέπει σε «εξαιρετικές σχέσεις» με τη νέα κυβέρνηση Μπάιντεν

Μπαιντεν

O υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε σήμερα ότι το βασίλειο είναι αισιόδοξο ότι θα έχει «εξαιρετικές σχέσεις» με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν και ότι θα εξακολουθήσει να διαπραγματεύεται με την Ουάσινγκτον, σχετικά με τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Είμαι αισιόδοξος. Η Σαουδική Αραβία έχει οικοδομήσει στέρεες, ιστορικές σχέσεις που έχουν δουλέψει με διαφορετικές αμερικανικές κυβερνήσεις. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό επίσης και με τον πρόεδρο Μπάιντεν» δήλωσε ο πρίγκιπας Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ, στη διάρκειας μιας συνέντευξης του, στο τηλεοπτικό δίκτυο Arabiya TV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπάιντεν: Θέλει παράταση της συνθήκης START για τα πυρηνικά για άλλα πέντε χρόνια

Νέος πρόεδρος στις ΗΠΑ: Οι ευρωβουλευτές ελπίζουν σε αναθέρμανση των διατλαντικών σχέσεων