Κόσμος

Αιθιοπία: Στους 156 οι νεκροί από τις βίαιες διαδηλώσεις

Διαμαρτυρίες στην Αιθιοπία

Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις μαζικές διαμαρτυρίες στην Αιθιοπία, οι οποίες ξέσπασαν μετά τη δολοφονία δημοφιλούς τραγουδιστή, έχει ανέβει σε 156, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Κυριακή στο πρακτορείο Reuters ο ανώτατος τοπικός αξιωματούχος, Τζιμπρίλ Μοχάμεντ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι 156 νεκροί είναι όσοι πέθαναν μόνο στην περιοχή της Ορόμιγια, η οποία επλήγη και περισσότερο από τις διαμαρτυρίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος από πυροβολισμό τού γνωστού για τα πολιτικά του τραγούδια Χακαλού Χουντέσα ήταν σύμφωνα με την αιθιοπική αστυνομία δολοφονία εκ προμελέτης, και προκάλεσε κύμα βίαιων διαδηλώσεων στην Ορόμιγια, όπου κατοικεί κατά κύριο λόγο η φυλή του τραγουδιστή, οι Ορόμο.

Κόσμος

Κορωνοϊός: Κλείνουν τα νυχτερινά μαγαζιά σε όλη την Ισπανία

Ισπανία, κορωνοϊός

Όλες οι περιφέρειες της Ισπανίας συμφώνησαν να κλείσουν τα νυχτερινά μαγαζιά και να απαγορεύσουν το κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτό να τηρηθούν οι αποστάσεις, στο πλαίσιο μιας σειράς μέτρων για να αντιμετωπιστεί η νέα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίλα, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στο εξής στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο υπουργός έκανε συστάσεις να αποφεύγονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ανθρώπων και προειδοποίησε συγκεκριμένα τους νέους να μην συγκεντρώνονται σε ανοιχτούς χώρους για να καταναλώσουν αλκοόλ.

Τα μέτρα, που θα ισχύσουν για όλη την Ισπανία, παρουσιάστηκαν από τον υπουργό μετά την έκτακτη συνεδρίαση των υγειονομικών αρχών όλων των περιφερειών.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται συνεχώς τις τελευταίες ημέρες στην Ισπανία και την Πέμπτη καταγράφηκαν σχεδόν 3.000 μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, τα κρούσματα έχουν φτάσει τις 337.334.