Κόσμος

Αιγυπτιακά ΜΜΕ: 60 τουρκικά drones κατέρριψαν οι δυνάμεις του Χάφταρ στη Λιβύη

χαφτάρ

Σύμφωνα με την ενημερωτική πύλη egypttoday.com, τον τελευταίο μήνα ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), κατέρριψε συνολικά 60 τουρκικά drones ή πιο σωστά UAVs (Unmanned Aerial Vehicles/μη-επανδρωμένα αεροσκάφη) τύπου Bayraktar TB2.

Στρατιωτική πηγή της Λιβύης, δήλωσε στην αιγυπτιακή εφημερίδα «Youm» πως πρόκειται για UAN που παραχώρησε η Τουρκία στις ένοπλες ομάδες της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA), προκειμένου να εμποδίσει τις προόδους του LNA του στρατάρχη Χάφταρ προς την Τρίπολη.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι: «η Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) είναι μια προσωρινή μη εκλεγμένη κυβέρνηση που εδρεύει στην Τρίπολη και αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη. Μετά την κατάληψη και τον έλεγχο της πόλης Σύρτη, τον Ιανουάριο, ο Σάρατζ ελέγχει απλώς την πρωτεύουσα και τη Μισράτα. Ωστόσο, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης έχει περικυκλώσει και τις δύο πόλεις και προχωρά στα περίχωρα τους».

Κόσμος

Ετήσιο ιατρικό έλεγχο πραγματοποίησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος πραγματοποίησε το πρωί, σήμερα, 5 Αυγούστου 2021, τον ετήσιο ιατρικό έλεγχό του, σε ιδιωτική κλινική της Κωνσταντινούπολης.

Αύριο, θα αναχωρήσει για την γενέτειρά του, όπου θα εορτάσει με τους συμπατριώτες του και φίλους της Ίμβρου την επέτειο των 60 ετών από την εις διάκονον χειροτονία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βαρθολομαίος: Το Φανάρι δεν θα αναγνωρίσει ποτέ αυτοκέφαλη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο

Η Θρονική εορτή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο