Κόσμος

Αδιανόητο:Ανάγκασαν μαθητή με αυτισμό να φοράει γιλέκο για να τον ξεχωρίζουν στο προαύλιο(pics)

gileko.jpg

Αποφασισμένη για όλα είναι η μητέρα ενός ανήλικου μαθητή από το Λονδίνο, όταν διαπίστωσε ότι ο αυτιστικός γιος της υποχρεώθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου όπου φοιτά να φοράει ένα φωσφορίζον γιλέκο, ώστε οι καθηγητές κι οι συμμαθητές του να μπορούν να τον.. ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα παιδιά.

Ο επτάχρονος Τσάρλι Λόγκαν πήγε φέτος για δεύτερη χρονιά στο δημοτικό σχολείο Cherry Lane της βρετανικής πρωτεύουσας, ωστόσο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι υπεύθυνοι του σχολείου αποφάσισαν να τον αναγκάσουν να φοράει ένα πορτοκαλί γιλέκο κατά τις ώρες του διαλείμματος, ώστε οι καθηγητές του να μπορούν να τον ξεχωρίσουν από τους άλλους μαθητές, καθώς είναι αυτιστικός.

Μάλιστα, σύμφωνα με την μητέρα του Τσάρλι, Τζοάν Λόγκαν, διαπίστωσε το παραπάνω γεγονός αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, αφότου οι υπεύθυνοι έντυναν με το πορτοκαλί γιλέκο τον 7χρονο γιο της, ενώ στις αιτιάσεις της προς τη διεύθυνση του σχολείου, όλες οι απαντήσεις που έλαβε έκαναν λόγο για «μέτρα προστασίας του αγοριού λόγω του αυτισμού».

Η μητέρα, όμως, του Τσάρλι, η οποία είναι μητέρα ακόμα τεσσάρων παιδιών (όλα με αυτισμό) δεν ικανοποιήθηκε από τα λεγόμενα της διεύθυνσης του σχολείου, αποφασίζοντας παράλληλα να προσφύγει στη δικαιοσύνη, καθώς θεωρεί ότι ο γιος της πέφτει συστηματικά θύμα διακρίσεων λόγω του αυτισμού.

Η ίδια δηλώνει πως η προσφυγή στη δικαιοσύνη δεν αφορά στο συμβολικό ποσό που ζητάει ως αποζημίωση από το σχολείο, αλλά στον σεβασμό κάθε μαθητή ανεξάρτητα από όποια ιδιαιτερότητα μπορεί να έχει ο καθένας, ενώ εμφανίζεται αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος, ώστε ο κατάπτυστος αυτός διαχωρισμός να μην εμφανιστεί ξανά σε κανένα από τα σχολεία της βρετανικής επικράτειας.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk., gazetta.gr

Κόσμος

Ρουκέτες από τη Γάζα έπληξαν την Ιερουσαλήμ - Ισραηλινά αντίποινα με εννέα νεκρούς

ισραηλ ιερουσαλημ.jpg

Επτά πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στην περιοχή της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Channel 12 του Ισραήλ, λίγα λεπτά μετά τη λήξη του τελεσιγράφου που είχε δώσει η Χαμάς στην ισραηλινή κυβέρνηση.

Ο ένας εξ αυτών εξουδετερώθηκε από τις δυνάμεις του Ισραήλ, ενώ οι υπόλοιποι «έσκασαν» σε ανοιχτούς χώρους, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι ένας Ισραηλινός τραυματίστηκε ελαφρά από αντιαρματική ρουκέτα που «χτύπησε» το αυτοκίνητό του στη συνοριακή περιοχή της Γάζας. Ο πολίτης, που σύμφωνα με την ενημέρωση βρισκόταν το αυτοκίνητο την ώρα της επιθεσης, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να εξεταστεί 

Στο μεταξύ, η τρομοκρατική οργάνωση της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ απειλεί να εκτοξεύσει νέους πυραύλους από τη Γάζα στο Ισραήλ στις 9 μ.μ. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή έως και 50 μίλια γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, μετά την εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισραήλ-Παλαιστίνη: Νέες συγκρούσεις στην πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ

Ισραήλ: Η αστυνομία σκότωσε δύο άτομα που αποπειράθηκαν να επιτεθούν εναντίον της