Κόσμος

Παρανοϊκός «γιατρός» έκανε σαδιστικά πειράματα σε ανήλικα κορίτσια

ανήλικη-κακοποίηση.jpg

Τις πιο αρρωστημένες επιθυμίες του πραγματοποιούσε ένας απατεώνας ο οποίος δήλωνε «γιατρός», πάνω σε ανήλικα κορίτσια.

Ο David G, όπως έχουν δώσει τα στοιχεία του στην δημοσιότητα οι Αρχές της Γερμανίας αναζητούσε τα ανήλικα θύματά του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αφού κατάφερνε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των κοριτσιών, στην συνέχεια έβαζε μπροστά το αρρωστημένο σχέδιό του.

Αυτός είναι ο David G, ο οποίος έπειθε τα θύματά του να κάνουν ηλεκτροσόκ!
Αυτός είναι ο David G, ο οποίος έπειθε τα θύματά του να κάνουν ηλεκτροσόκ!

Μέσα από το Skype έπειθε τα κορίτσια να κάνουν ηλεκτροσόκ (!) ενώ αυτός κοιτούσε!

Σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές του Μονάχου, μέσα από το e-bay με το ψευδώνυμο «Dr. Christian Vogel», έδινε 3.000 ευρώ σε όποιον ενδιαφερόταν να λάβει μέρος στα πειράματά του.

Το χειρότερο σε όλα αυτά, είναι το γεγονός πως σε αρκετές από τις 13 περιπτώσεις, έπειθε και τους γονείς των παιδιών να συμμετάσχουν ή να βοηθήσουν στις διαδικασίες!

Το δικαστήριο προφανώς τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 11 ετών.

Κόσμος

Η Κομισιόν προτείνει χορήγηση 585 εκατομμυρίων σε χώρες που φιλοξενούν Σύρους πρόσφυγες

συροι

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την αποδέσμευση ποσού ύψους 585 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των Σύρων προσφύγων και των κοινοτήτων που τους φιλοξενούν.

Από τα χρήματα αυτά, τα 100 εκατομμύρια θα δοθούν στην Ιορδανία και τον Λίβανο, τις δύο χώρες που φιλοξενούν τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων στον κόσμο σε σύγκριση με τον πληθυσμό τους. Με τα υπόλοιπα 485 εκατομμύρια θα στηριχθούν οι πρόσφυγες στην Τουρκία και θα συνεχιστούν δύο μεγάλα ανθρωπιστικά προγράμματα της ΕΕ.

«Η ΕΕ στηρίζει με συνέπεια τους πρόσφυγες στην Τουρκία, τον Λίβανο και την Ιορδανία εδώ και πολλά χρόνια. Καθώς ο κορωνοϊός απειλεί τους πιο ευάλωτους, δεν μπορούμε να σταματήσουμε αυτή τη σωτήρια βοήθεια. Έχουμε δεσμευτεί να βοηθήσουμε τους Σύρους και τις χώρες που τους φιλοξενούν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Η ευρωπαϊκή ανθρωπιστική αρωγή θα βοηθήσει τα παιδιά να πάνε στο σχολείο και θα στηρίξει οικογένειες που έχουν ανάγκη», δήλωσε ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς.

Ο Επίτροπος Διεύρυνσης Όλιβερ Βάρχελι σχολίασε ότι καθώς δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα ο τερματισμός της κρίσης στη Συρία, είναι προς το συμφέρον την ΕΕ να αυξηθεί η στήριξη που παρέχει ώστε να ενισχυθούν οι πρόσφυγες και οι τοπικές κοινότητες που τους φιλοξενούν, «ιδίως στο τρέχον πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού».

Η πρόταση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Από το 2011 μέχρι σήμερα, η ΕΕ και οι χώρες μέλη έχουν αποδεσμεύσει περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κρίσης στη Συρία.