Κόσμος

6χρονο κορίτσι σχεδόν πνίγηκε με κοτομπουκιές που περιείχαν κομμάτια… μάσκας

κοτομπουκιές με παξιμάδι και γιαούρτι

Η μητέρα μικρού κοριτσιού υποστηρίζει ότι στο γεύμα της μικρής από γνωστό ταχυφαγείο στη Βρετανία βρήκε ψημένα κομμάτια χειρουργικής μάσκας από τα οποία παραλίγο να πνιγεί.

Όπως δήλωσε στο BBC News η 32χρονη μητέρα, όταν διαπίστωσε ότι το παιδί πνιγόταν αναγκάστηκε να βάλει το δάχτυλό της στο στόμα του για να αποβάλλει ό,τι έφαγε σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια για να μην πνιγεί. Στα «ευρήματα» μετά από αυτό ήταν και κομμάτια χειρουργικής μάσκας. «Ήταν από μάσκα και τα κομμάτια είχαν ψηθεί και έμοιαζαν με τσίχλα. Ήταν αηδιαστικό. Αν δεν βρισκόμουν στο δωμάτιο δεν ξέρω τι θα μπορούσε να συμβεί», αναφέρει.

Το περιστατικό συνέβη αφού αγόρασε ένα «χαρούμενο γεύμα» με κοτομπουκιές από γνωστό ταχυφαγείο στο οποίο επέστρεψε για να τους ενημερώσει, ωστόσο, το προσωπικό δεν απολογήθηκε και συνέχισε να σερβίρει τις κοτομπουκιές. «Δεν μπορώ να πιστέψω τον τρόπο που οι υπεύθυνοι διαχειρίστηκαν το θέμα».

Η αλυσίδα ταχυφαγείων, απαντώντας στο BBC, αναφέρει ότι διερευνά το περιστατικό και έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποσυρθεί η συγκεκριμένη παρτίδα από τα καταστήματα ενώ τελικά απολογήθηκε στην πελάτισσα επισημαίνοντας ότι βρίσκονται σε φάση συζητήσεων με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών για το θέμα.

Κόσμος

Μπορελ: Κυρώσεις στην Τουρκία εάν δεν αλλάξει συμπεριφορά

Ζοζέπ Μπορέλ

«Aν η Τουρκία δεν αλλάξει συμπεριφορά της έναντι της Κύπρου, η ΕΕ θα εξετάσει το ενδεχόμενο των κυρώσεων», δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά το πέρας του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ είπε πως η Κύπρος είναι η μόνη χώρα που «μπλόκαρε» την επιβολή κυρώσεων κατά 40 προσώπων στη Λευκορωσία και δεν κατέστη δυνατή η ομοφωνία στο σημερινό Συμβούλιο. Τόνισε, πάντως, ότι το θέμα των κυρώσεων κατά προσώπων στη Λευκορωσία, αλλά και το αίτημα της Κύπρου για επέκταση των κυρώσεων κατά φυσικών προσώπων, θα μετατεθεί στη στη Σύνοδο Κορυφής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να υιοθετηθούν οι κυρώσεις κατά προσώπων στη Λευκορωσία στο επόμενο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών.