Κόσμος

600.000 απελάσεις υπόσχεται ο Μπερλουσκόνι

μπερλουσκόνι

Στην αρένα του πιο σκληρού ρατσισμού παίζεται το προεκλογικό παιχνίδι στην Ιταλία, με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να υπόσχεται «600.000 απελάσεις» μεταναστών «που αποτελούν κοινωνική βόμβα έτοιμη να εκραγεί, γιατί είναι έτοιμοι να διαπράξουν αδικήματα».

Η τοποθέτηση αυτή έγινε την επόμενη ημέρα της ρατσιστικής δολοφονικής επίθεσης ακροδεξιού στη Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε πέντε άνδρες και μία γυναίκα από την Αφρική. Ο δράστης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Λέγκας του Βορρά, κατέβηκε από το όχημα τυλιγμένος με ιταλική σημαία, χαιρέτησε φασιστικά και είπε «ζήτω η Ιταλία».

Το συμπέρασμα του Μπερλουσκόνι από το περιστατικό αυτό ήταν ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. «Θεωρούμε απόλυτη προτεραιότητα να ξαναθέσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο», είπε ο 81 ετών ηγέτης της ιταλικής Κεντροδεξιάς. «Οταν επανέλθουμε στην εξουσία, θα επενδύσουμε πολύ στην ασφάλεια, στον αστυνομικό της γειτονιάς, θα επανέλθει η επιχείρηση “ασφαλείς δρόμοι”, με όλους μας τους στρατιώτες στους δρόμους στο πλάι των δυνάμεων της τάξης».

Επενδύοντας στο βαθύτατο συναίσθημα ταπείνωσης που προξένησε σε μεγάλη μερίδα του ιταλικού λαού η οικονομική κρίση, ο Μπερλουσκόνι προσέθεσε ότι «η Ιταλία, που σήμερα δεν μετράει καθόλου ούτε στον κόσμο ούτε στις Βρυξέλλες, θα αρχίσει και πάλι να είναι σημαντική, όπως τότε που κυβερνούσαμε εμείς».

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η τρικομματική συμμαχία της ιταλικής Δεξιάς έχει πιθανότητες κατάκτησης της αυτοδυναμίας στις εκλογές της 4ης Μαρτίου, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει ακόμη υποψήφιο πρωθυπουργό.

Κόσμος

Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Αθανάσιος Γιέφτιτς της Σερβικής Εκκλησίας

Μακαριστός Αθανάσιος Γιέφτιτς - επίσκοπος Σερβικής Εκκλησίας

Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Αθανάσιος Γιέφτιτς της Σερβικής Εκκλησίας.

Ο μακαριστός είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο της πόλης Τρέμπινε στην Ερζεγοβίνη εισήχθη το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου, καθώς τον τελευταίο καιρό είχε παρουσιάσει σημάδια υπερβολικής κόπωσης, ενώ ασχολούνταν με εκδόσεις για τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς και συγκεκριμένα με επιστολές του Αγίου οι οποίες θα δημοσιευθούν σύντομα.

Ο Αθανάσιος Γέφτιτς ήταν μεγάλη προσωπικότητα της Ορθοδοξίας με κύρος στον ορθόδοξο κόσμο, ιδιαιτέρως αγαπητός και σεβαστός όχι μόνο στην Σερβία αλλά σε όλες τις ορθόδοξες χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Άγιο Δισκοπότηρο που κοινώνησε ο Κολοκοτρώνης πριν την άλωση της Τριπολιτσάς

Πάιατ για διερευνητικές επαφές: Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Άγκυρας

Κορωνοϊός - Novartis: Υπέγραψε συμφωνία για την παραγωγή του εμβολίου της CureVac