Κόσμος

5χρονη φτιάχνει αντισηπτικό τζελ σε αυτούς που δεν μπορούν να αγοράσουν (βίντεο)

5χρονη Αργεντινή

Ένα κοριτσάκι, ηλικίας πέντε χρονών από την Σιέρα ντε λα Βεντάνα, στην Αργεντινή, εξέφρασε στον μπαμπά της μία απορία που είχε, όταν είδε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που δεν μπορούσε να αγοράσει αντισηπτικό τζελ για να απολυμαίνουν τα χέρια τους, λόγω του κινδύνου του κορονοϊού.

«Γιατί δεν αγόρασαν τζελ χεριών, μπαμπά;», ήταν η ερώτηση προς τον πατέρα της, ο οποίος της εξήγησε ότι είναι πολύ ακριβό και δεν έχουν τα χρήματα για να το αγοράσουν.

Η μικρή Ούμα τότε σκέφτηκε να προσπαθήσουν να φτιάξουν με τον μπαμπά της τζελ για τα χέρια και να το προσφέρουν δωρεάν σε αυτούς που δεν έχουν την δυνατότητα να το προμηθευτούν.

Ο πατέρας της, Γκαμπριέλ Αγιέντε, ξεκίνησε με την Ούμα, να παρασκευάζουν χειροποίητο αντισηπτικό τζελ στο σπίτι τους, με βάση την αλκοόλη και την αλόη.

Το τελικό προϊόν το δίνουν στα μαγαζιά της πόλης, όπου παρέχεται δωρεάν στους ανθρώπους.

 

 

Όπως αναφέρει ο πατέρας της Ούμα, «έχουμε να μάθουμε πολλά από τα παιδιά», από αυτό που μπορούν να προσφέρουν με την απλότητα της σκέψης τους και την αγνότητά τους.

Ωστόσο λόγω των ελλείψεων της αλκοόλης στην πόλη τους, ο Γκαμπριέλ και η Ούμα βασίζονται σε δωρεές από την τοπική αστυνομία ή τους ανθρώπους εκτός της κοινότητάς τους.

Η συγκινητική όμως πρωτοβουλία του μικρού κοριτσιού, προσέλκυσε το ενδιαφέρον από γειτονικές πόλεις, που συνεισφέρουν όπως μπορούν για να προμηθευτεί τα απαραίτητα συστατικά.

Τώρα, μπαμπάς και κόρη μαθαίνουν να φτιάχνουν μάσκες μίας χρήσης για τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας, την αστυνομία της Σιέρα ντε λα Βεντάνα και στους εθελοντές πυροσβέστες

 

 

 

Κόσμος

Χάος και νεκροί στις ΗΠΑ για τον άδικο χαμό του Αφροαμερικάνου

Επεισόδια - ΗΠΑ

Συνεχίζονται για 6η μέρα οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ, για τον άδικο χαμό του Αφροαμερικάνου, Τζ. Φλόιντ.

Βίαιες είναι οι συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς, γίνονται βανδαλισμοί καταστημάτων και στις φλόγες έχουν τυλιχθεί πολλά ΙΧ.

4 νεκροί και 4.100 συλλήψεις είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων.