Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

1000 γάτες γλύτωσαν από σφαγείο την τελευταία στιγμή

Image
γάτες
 clock 22:15 | 27/10/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Τουλάχιστον 1.000 γάτες σώθηκαν - κυριολεκτικά τελευταία στιγμή - στην Κίνα, την ώρα που το φορτηγό που τις μετέφερε, κατευθυνόταν προς το σφαγείο.

Όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας, η αστυνομία έπειτα από την αξιοποίηση πληροφοριών που προήλθαν από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων κατέσχεσε ένα όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά γατών, και τότε ξετυλίχθηκε το κουβάρι και αποκαλύφθηκε ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα παράνομου εμπορίου.

Το κύκλωμα πωλούσε το κρέας των αιλουροειδών ως χοιρινό ή αρνίσιο, και για αυτό το λόγο μέρος του παράνομου εμπορεύματος καταστράφηκε από τις αρχές.

Η αστυνομία και οι αγροτικές αρχές μετέφεραν τις διασωθείσες γάτες, που δεν προσδιορίζεται αν ήταν αδέσποτες ή οικόσιτες, σε ένα κοντινό καταφύγιο, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι που εμπλέκονται στην επιχείρηση θα μπορούσαν να κερδίσουν 20.500 δολάρια.

Η αποκάλυψη του κυκλώματος πυροδότησε ένα νέο κύμα ανησυχίας για τα δικαιώματα των ζώων και την ασφάλεια των τροφίμων στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να απαιτούν μεγαλύτερο κυβερνητικό έλεγχο.

Με πληροφορίες του BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γάζα: Συγκλονίζουν οι δορυφορικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής

Κρήτη: Οι ξενοδόχοι άρχισαν το «κυνήγι» για να βρουν προσωπικό και είναι έτοιμοι να πληρώσουν - Οι μισθοί σήμερα

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Στη σκιά των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis