Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζυμώσεις για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου

Image
Πετρας και Χερρονήσου
 clock 12:32 | 19/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της Εκκλησίας της Κρήτης, αναφορικά με το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον μακαριστό μητροπολίτη Πέτρας, Νεκτάριο, με τις συζητήσεις να έχουν ήδη αρχίσει, έστω και ανεπίσημα, και τα σενάρια να εναλάσσονται.

​Όλοι συμφωνούν ότι, προς το παρόν, είναι πρόωρο να πει κανείς το  ο,τιδήποτε ενώ το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην απόφαση που θα λάβει, το επόμενο διάστημα, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, στηριζόμενη σε δύο βασικά δεδομένα.

​Αφενός, να γίνει η καλύτερη επιλογή που θα διασφαλίσει την ενότητα στους κόλπους της Εκκλησίας και αφετέρου να ληφθεί μία απόφαση – κατά το δυνατόν ομόφωνη- ώστε να σταλεί στο λαό της Κρήτης το μήνυμα της σύμπνοιας και του απολύτου σεβασμού στο πρόσωπο του μακαριστού Ιεράρχη.

Ο χρόνος δε φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα, αφού δεν υπάρχει κανένας χρονικός περιορισμός που να επιβάλει  την εκλογή διαδόχου, από την ημέρα εκδημίας ενός Μητροπολίτη.

Αν και πολύ νωρίς, η συζήτηση γύρω από συγκεκριμένα ονόματα έχει αρχίσει.

Στο πλαίσιο αυτό, αρκετοί Μητροπολίτες εκτιμούν ότι ο «εκλεκτός» για τη χηρεύουσα Μητρόπολη θα πρέπει να είναι ο Πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Μεθόδιος Βερνιδάκης.

Άλλοι, πάλι, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος, βλέπουν ως επικρατέστερο τον  Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου, Τίτο Ταμπακάκη που υπήρξε στενός συνεργάτης του μακαριστού Πέτρας, είναι ντόπιος και πολύ δραστήριος.

Ενώ άλλοι, συμφωνούν στο ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος Διαμαντάκης που είναι αρχιγραμματέας της Συνόδου κι έχει μεγάλη πείρα.

Θυμίζουμε ότι τοποτηρητής ορίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μία επίσπευση της διαδικασίας, λόγω και του ιδιαίτερα βεβαρημένου του προγράμματος.
 
 
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis