Κοινωνία

Υπουργείο Εργασίας: Ρύθμιση οφειλών σε 12 ή 24 δόσεις

ρυθμιση οφειλων

Μία σημαντική διάταξη θα προσθέσει ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης στο Νομοσχέδιο «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων», με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε πληττόμενους εργοδότες, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες να εξοφλήσουν σε 12 ή 24 δόσεις τις εισφορές που η καταβολή των οποίων είχε ανασταλεί λόγω κορωνοιού. 

Παράλληλα, με τη διάταξη αυτή θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη με την οποία θα δίνεται η ευκαιρία σε όσους από τους ανωτέρω απώλεσαν ρύθμιση οφειλών από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο, να επανενταχθούν χωρίς πρόσθετες γραφειοκρατικές διαδικασίες αρκεί να καταβάλουν την δόση Νοεμβρίου. Οι αιτήσεις και για τις δύο περιπτώσεις οφειλετών θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Η διάταξη αυτή του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων αναμένεται να δώσει ανάσα σε χιλιάδες οφειλέτες που λόγω της πανδημίας Covid-19 είτε δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν με συνέπεια σε παλαιότερες ρυθμίσεις των ασφαλιστικών τους οφειλών είτε εμφανίζουν αδυναμίες καταβολής των τρεχουσών οφειλών.

Παράλληλα, με την αντίστοιχη ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών για τις φορολογικές οφειλές, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσφέρει ένα ολοκληρωμένο δίχτυ προστασίας για τους οφειλέτες και δίνει μεγάλη ευχέρεια κινήσεων σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις εν μέσω των πρωτόγνωρων οικονομικών συνθηκών που βιώνουν λόγω της πανδημίας να επανενταχθούν και τα ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

                                                                                                 

Κοινωνία

Σχολική βία: Μαθητές ξυλοκόπησαν 16χρονο δυο φορές μέσα στο σχολείο του

Σχολική βία

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει η βία ανάμεσα σε ανήλικους και μάλιστα για ασήμαντες αφορμές. Μια τέτοια αφορμή στάθηκε αιτία να ξυλοκοπηθεί άγρια, όχι μία αλλά δύο φορές, ένας 16χρονος μέσα στο ίδιο του το σχολείο στη Λάρισα μπροστά στα μάτια των συμμαθητών του, από μια παρέα ανήλικων νταήδων η οποία αποτελείτο από δύο 17χρονους και δύο 16χρονους.

Αρχικά, ο ένας 17χρονος, ο οποίος είναι μαθητής του Επαγγελματικού Λυκείου της Λάρισας, πήγε στο Γενικό Λύκειο που φοιτά ο 16χρονος μαζί με τον άλλο 17χρονο. Οι δύο τους χτύπησαν τον 16χρονο, χωρίς τα κίνητρα της επίθεσης να έχουν γίνει γνωστά ακόμη. Το περιστατικό δεν έλαβε μεγάλες διαστάσεις, πιθανότατα επειδή έγινε όταν τα μαθήματα είχαν τελειώσει και τα παιδιά είχαν σχολάσει.

Ωστόσο, φαίνεται πως ο 17χρονος δεν ικανοποιήθηκε με τον ξυλοδαρμό του μαθητή και επανήλθε δριμύτερος. Την δεύτερη φορά πήγε στο σχολείο του 16χρονου την ώρα του διαλείμματος και μάλιστα είχε μαζί του «ενισχύσεις» καθώς, εκτός από τον 17χρονο που είχε μαζί του και την πρώτη φορά, είχαν έρθει μαζί τους και δύο 16χρονοι. Εκεί, έδωσε εντολή στους φίλους του να ξυλοκοπήσουν τον 16χρονο στο προαύλιο, όπου βρίσκονταν δεκάδες μαθητές οι οποίοι έπαθαν σοκ με τις άγριες σκηνές βίας που αντίκρισαν.

Για το περιστατικό το οποίο προκαλεί ερωτήματα για την ευκολία με την οποία οι μαθητές ενός σχολείου μπορούν να μπαίνουν χωρίς πρόβλημα σε ένα άλλο χωρίς να τους σταματά κανείς, υποβλήθηκε καταγγελία στην Αστυνομία. Το αποτέλεσμα ήταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας να περάσουν χειροπέδες στον 17χρονο μαθητή και να αναζητούν τους τρεις φίλους του στα χρονικά όρια του αυτοφώρου.
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ηράκλειο: Αποδυνάμωση της ΜΕΘ του Βενιζελείου καταγγέλλουν οι γιατροί - Ποια είναι η αιτία

Ηράκλειο: Χειροπέδες τρεις που λήστεψαν το μίνι μάρκετ

ΕΡΓΑΝΗ: Δηλώσεις για αναστολές στις πυρόπληκτες και σεισμόπληκτες περιοχές

ESPA BANNER