Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον δολοφόνησαν ανήμερα των Χριστουγέννων...

Image
εγκλημα
 clock 13:34 | 27/12/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Θύμα εγκληματικής ενέργειας έπεσε ένα 79χρονος, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 6 το απόγευμα των Χριστουγέννων στη Λυγιά της Πρέβεζας και αρχικά ο θάνατος του αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες το βράδυ, ένας 56χρονος ο οποίος φέρεται να ομολόγησε πως τραυμάτισε θανάσιμα με στιλέτο τον άτυχο ηλικιωμένο.

Ειδικότερα, αργά το απόγευμα των Χριστουγέννων ο 79χρονος βρέθηκε νεκρός στην περιοχή «Λιμανάκι» στη Λυγιά Πρέβεζας από συγχωριανούς του.

Οι συγγενείς του πίστεψαν πως πέθανε από φυσικά αίτια, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και μέσα στην νύχτα, δεν μπόρεσαν να διακρίνουν τραύματα στην πλάτη. Κατά την μεταφορά της σωρού στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, οι γιατροί διαπίστωσαν πως ο ηλικιωμένος έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο πιθανόν στιλέτο.

Αμέσως, ενημερώθηκε η Ασφάλεια της Πρέβεζας και οι αστυνομικοί μετά από αξιοποίηση στοιχείων πληροφοριών και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας οδηγήθηκαν στη σύλληψη του 56χρονου.

Ο φερόμενος ως δράστης φρόντισε, όπως αναφέρει το enikos.gr να πλύνει τα ρούχα που φορούσε και το στιλέτο, καθώς επίσης να κάψει τα υποδήματά του, με σκοπό να εξαφανίσει ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του.

Από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι ο συλληφθείς εμπλέκεται και σε εμπρησμό αυτοκινήτου, που έγινε στις 13 Δεκεμβρίου στην Πρέβεζα, καθώς και σε φθορές σε μνήματα που έγιναν χθες το πρωί σε νεκροταφείο στη Λυγιά Πρέβεζας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο φερόμενος ως δράστης παλαιότερα αντιμετώπισε σοβαρή ψυχική νόσο, ενώ από την κατάθεση του δεν προκύπτει κίνητρο για την εγκληματική ενέργεια .

Ο 56χρόνος ομολόγησε την πράξη του και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία με πρόθεση, παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, εμπρησμό και περιύβριση νεκρών.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis