Κοινωνία

Της απέσπασε 5.000 ευρώ για να... λυθούν τα μάγια!

magia.jpg

Με το πρόσχημα ότι φιλικό της πρόσωπο θα της έλυνε τα μάγια και θα επέστρεφε πίσω στη σχέση της από την οποία χώρισε, γυναίκα φέρεται ως ύποπτη για απόσπαση σημαντικού ποσού χρημάτων.
Η υπόθεση διερευνάται από το ΤΑΕ Λευκωσίας και χθες 35χρονη από την Πάφο παρουσιάστηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο διέταξε την κράτησή της για έξι ημέρες.
Εναντίον της η Αστυνομία διερευνά υπόθεση απόσπασης ποσού €5.000 με ψευδείς παραστάσεις.

Την 35χρονη κατήγγειλε γυναίκα, η οποία είχε αποταθεί κοντά της με σκοπό να την βοηθήσει για επανασύνδεση μετά τον χωρισμό της από σχέση που είχε.
Η ύποπτη η οποία διαμένει στην Πάφο, μετέβη στη Λευκωσία για να συναντήσει τη γυναίκα και ζήτησε από την τελευταία το ποσό των €5.000, ισχυριζόμενη ότι φιλικό της πρόσωπο θα τη βοηθούσε να λύσει τα μάγια που δήθεν της έκαναν ώστε να επανέλθει πίσω στη σχέση της.

Σύμφωνα με την καταγγελία στην Αστυνομία, η παραπονούμενη αρχικά έδωσε στην ύποπτη γυναίκα €1.000 και στη συνέχεια άλλες €4.000. Τα υπό εξέταση αδικήματα διαπράχθηκαν τον Απρίλη και τον Μάιο του 2019. Ύστερα από παρότρυνση των οικείων της και αφού αντιλήφθηκαν την εξαπάτηση, η γυναίκα προέβη σε καταγγελία εναντίον της.  

Στο δικαστήριο όπου οδηγήθηκε η 35χρονη, υποστήριξε ότι δεν φέρει ένσταση για να διερευνηθεί η υπόθεση, ωστόσο ήγειρε ένσταση για να κρατηθεί για έξι ημέρες επειδή αντιμετωπίζει κλειστοφοβία και πως έχει δύο ανήλικα παιδιά. Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για εξαήμερη προσωποκράτηση, εφόσον υπολείπεται ανακριτικό έργο και θα ληφθούν καταθέσεις από άτομα που βρίσκονται σε άλλες πόλεις.

Δόθηκαν επίσης οδηγίες για να της παρασχεθεί κάθε ιατρική βοήθεια χρειαστεί η ύποπτη.  
Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της διαδικασίας, η ύποπτη λιποθύμησε έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, γι’ αυτό και κρίθηκε σκόπιμο η 35χρονη να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ώστε να υποβληθεί σε σχετικές εξετάσεις. 

philenews.com

Κοινωνία

Δημόσιο: Ανατροπές σε Βαρέα και Ανθυγιεινά - Το πόρισμα της επιτροπής

Πληρωμές επιδομάτων

Ανατροπές στο ύψος αλλά και στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο φέρνει το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που συστάθηκε για την αξιολόγηση και την επανεξέταση των κριτηρίων χορήγησής του.

Το πόρισμα περιλαμβάνει δύο σενάρια, βάσει των οποίων αυξάνεται το ανώτερο ύψος του επιδόματος στα 170 και 180 ευρώ αντίστοιχα από 150 ευρώ, αλλά ταυτόχρονα καθίστανται μη δικαιούχοι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που λαμβάνουν σήμερα το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Παράλληλα, αυξάνεται ο συνολικός αριθμός δικαιούχων του επιδόματος από 102.281 σήμερα σε 114.244, σύμφωνα και με τις δύο εισηγήσεις που περιλαμβάνονται στο πόρισμα.

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις για την αγορά δεύτερης κατοικίας από αλλοδαπούς

Συντάξεις Δεκεμβρίου: Ποιες πληρωμές θα γίνουν τη Δευτέρα

ESPA BANNER