Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνατος 17χρονου από πυρά αστυνομικού στη Βοιωτία: Δεν προσπάθησε να αφοπλίσει τον αστυνομικό

Image
ρομα
 clock 23:15 | 16/11/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Ότι δεν υπήρξε προσπάθεια αφοπλισμού του αστυνομικού από τον 17χρονο που έπεσε νεκρός από τα πυρά του στη Βοιωτία, φαίνεται πως δείχνουν τα ευρήματα της έρευνας για την υπόθεση.

Νωρίτερα σήμερα, ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή με μοναδικό περιοριστικό όρο αυτόν της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο αστυνομικός έκανε μια σειρά από λάθη σχετικά με τους κανόνες εμπλοκής σε αντίστοιχα περιστατικά.

Δεν στάθηκε σε απόσταση ασφαλείας με προτεταμένο το όπλο και αντί να ζητήσει από τον οδηγό να βγει από το αυτοκίνητο, προσπάθησε να τον βγάλει ο ίδιος. Οι κανόνες εμπλοκής αναφέρουν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις και εφόσον το όχημα είναι ακινητοποιημένο «καλείς ενισχύσεις για να περικυκλωθεί το όχημα».

Σύμφωνα με τον αστυνομικό ρεπόρτερ του Βήματος και των Νέων: «Από την πυρίτιδα προκύπτει ότι το χέρι του νεαρού ήταν από 0-20 εκατοστά από την κάνη του όπλου. Αποκλείεται πλήρως η περίπτωση να έχει προσπαθήσει να αφοπλίσει τον αστυνομικό καθώς δεν έχει βρεθεί DNA του θύματος στο όπλο».

Σχολιάζοντας την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, ανέφερε: «Είμαι πραγματικά απογοητευμένος. Δεν ξέρω πως δεν έκριναν την επικινδυνότητα του δράστη. Αποδεικνύεται ότι ήταν μια καθαρή περίπτωση ανθρωποκτονίας με δόλο. Χτυπήθηκε στην εξωτερική πλευρα. Δεν γινεται να προσπαθήσεις να αρπάξεις το όπλο με την εξωτερική πλευρά του χεριού.

Οι μέρες είναι δύσκολες. Αύριο είναι δύσκολη ημέρα. Θα πω σε όλους ότι ο δρόμος της Δικαιοσύνης είναι πολύ μακρύς. Να υπάρξει ηρεμία, να μη γίνει το παραμικρό και να κριθούν όλα από τη Δικαιοσύνη. Είμαι ενάντια στο ότι ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος».

Διαβάστε επίσης 

Ανήλικοι ξυλοκοπούσαν και εκφόβιζαν επί τρία χρόνια έναν 14χρονο

Απολογείται ο αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου – Εκτεταμένα επεισόδια και συλλήψεις (βίντεο)

Καιρός: Έρχεται «ψυχρή εισβολή» το Σαββατοκύριακο -Πόσο θα κρατήσουν τα φαινόμενα

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis