Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Συγκλονιστική μαρτυρία γιατρού  - «Ήθελα να γίνω ο επίγειος άγγελός τους» (βίντεο)

Image
Τεμπη
 clock 07:14 | 05/03/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Συγκλονίζει περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές και την οδύνη που βίωσαν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη ο γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Κώστας Λαχανάς.

Ο γιατρός βρισκόταν από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο και ανέλαβε το δύσκολο έργο της υποδοχής και της φροντίδας των συγγενών των επιβατών του μοιραίου τρένου.

«Ήμουν εδώ από την πρώτη στιγμή, αλλά ανέλαβα κατόπιν εντολής την επόμενη ημέρα το πρωί τη φροντίδα και την υποδοχή των συγγενών και των γονιών. Εδώ, οι συνάδερφοί μου έκαναν κι αυτοί το καθήκον τους όταν έφταναν οι τραυματίες κι εγώ υποδεχόμουν τους γονείς και τους συγγενείς» λέει αρχικά ο γιατρός μιλώντας στο Mega.

«Δεν μπορώ να σας το περιγράψω… Αγάπησα όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους γονείς και τους συγγενείς. Βρίσκομαι ακόμα εδώ και τους συμπαραστέκομαι, γιατί δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον πόνο τους, αλλά τον συμμερίζομαι. Ήθελα να γίνω ο επίγειος άγγελός τους, να ανοίξω τα φτερά μου και να τους αγκαλιάσω» συγκλονίζει ο κ. Λαχανάς.

 

Κερδίζει τη μάχη o μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού

Αισιόδοξοι δηλώνουν οι γιατροί για τον μοναδικό άνθρωπο που βγήκε ζωντανός από το πρώτο βαγόνι του τρένου που συγκρούστηκε στα Τέμπη. Ο 20χρονος Γεράσιμος δίνει μεγάλη μάχη και όπως λέει ο πατέρας του σήμερα ή αύριο θα ξεκινήσει η διαδικασία αποσωλήνωσης.

«Ελπίζουμε σήμερα ή αύριο να ξεκινήσει η διαδικασία να αποσωληνωθεί. Να ξυπνήσει, να είναι γερός, να μην θυμάται πολλά πράγματα… Έχουμε δρόμο πάντως, δεν σταματάμε… τι θα χρειαστεί από πλαστικές, από τέτοια, από αυτά, έχουμε… Αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι σιγά – σιγά θα μπορέσει να επανέλθει» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας του 20χρονου Γεράσιμου.

Ο 20χρονος μετά τη σύγκρουση εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο και γλίτωσε την έκρηξη και τη φωτιά. Όμως, η πτώση στο έδαφος του προκάλεσε σοβαρά τραύματα και μπορεί να γλίτωσε τον κίνδυνο για την ζωή του, ωστόσο τώρα ξεκινάει ο Γολγοθάς της αποκατάστασης.

«Τουλάχιστον αισθανόμαστε τυχεροί που τον έχουμε και θα δούμε στην πορεία τι θα αντιμετωπίσουμε, όλοι μαζί θα τον βοηθήσουμε. Τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα άλλο σοβαρό. Είμαστε στη χειρότερη κατάσταση που θα μπορούσε να είναι κάποιος και βλέποντας ανθρώπους άλλους αρκετά καλύτερα από αυτούς που έχουνε χάσει τα παιδιά τους» ανέφερε ο πατέρας του 20χρονου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στα Τέμπη: Μαρτυρία μητέρας - Πώς ένας σκύλος «έσωσε» την κόρη μου και το αγόρι της

Τραγωδία στα Τέμπη: Τα πρώτα λόγια του σταθμάρχη - «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου»

Τέμπη: Ανατριχιαστικό βίντεο με τις δίδυμες και την ξαδέρφη τους - «Μάλλον ποτέ ξανά με τρένο»

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis