Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα «δώρα» ζωής της κρητικιάς φοιτήτριας άνοιξαν το δρόμο στις μεταμοσχεύσεις

Image
έμμα χανιά
 clock 18:48 | 08/12/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Η γενναιόδωρη απόφαση που έλαβε η οικογένεια της 21χρονης Έμμας, που έφυγε άδικα από τη ζωή μετά από τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, να δωρίσει τα όργανά της, έχει ευαισθητοποιήσει και εμπνεύσει αρκετούς συνανθρώπους μας να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Χάρη στην προσφορά και άλλων μοσχευμάτων, μια νέα μεταμόσχευση κερατοειδούς σε 60χρονη ασθενή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ έχουν προγραμματιστεί αντίστοιχες επεμβάσεις και τις επόμενες ημέρες.

«Η μεταμόσχευση έγινε σε ασθενή, η οποία ήταν πρακτικά τυφλή. Όλα πήγαν εξαιρετικά και παρακολουθούμε την πορεία της. Από την αρχή του έτους και μέχρι τον Νοέμβριο είχαμε πραγματοποιήσει 25 μεταμοσχεύσεις, ενώ μετά τη δωρεά οργάνων της 21χρονης υπάρχει ραγδαία αύξηση στην προσφορά μοσχευμάτων, λόγω της κινητοποίησης νέων δοτών. Το ποσοστό της αύξησης αγγίζει το 20% μέσα σε μια εβδομάδα», τόνισε ο διευθυντής της Β΄ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδών του νοσοκομείου Νικόλαος Ζιάκας.

Ελπίδα για άλλους ασθενείς

Η κινητοποίηση που έχει οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των μοσχευμάτων θα δώσει ελπίδα και σε άλλους ασθενείς με σοβαρά προβλήματα όρασης, οι οποίοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής περιμένοντας το πολυπόθητο «δώρο».

Η ομάδα του Μεταμοσχευτικού Κέντρου του Γ.Ν. Παπαγεωργίου θα πραγματοποιήσει μια ακόμη μεταμόσχευση το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ενώ άλλες δυο έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έμμα: Κάμερες "έπιασαν" τον ασυνείδητο που έκλεψε τα χρήματά της

Έμμα: Η καρδιά της θα χτυπά σε 40χρονη μητέρα ενός παιδιού

Ξεσπά η μητέρα της φοιτήτριας από την Κρήτη: «Ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσει τον Χάρο»

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis