Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνταξιούχος δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ στη μνήμη του γιου της

Image
ΕΚΑΒ
 clock 13:53 | 20/03/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο δώρισε στο ΕΚΑΒ Πιερίας 83χρονη συνταξιούχος. Ο λόγος για την Ειρήνη Παρασκευοπούλου Παμπέρη, που ξεκίνησε τις διαδικασίες δωρεάς του ασθενοφόρου, πριν από έναν χρόνο, μετά τον θάνατο του γιου της σε ηλικία 56 ετών.

Όπως λέει η ίδια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προέβη σε αυτή την ανιδιοτελή πράξη στη μνήμη του γιου της, του συζύγου, αλλά και του πατέρα της.

Μπορεί να μην αποκαλύπτει το ποσό αγοράς του ασθενοφόρου, όμως με υπερηφάνεια τονίζει πως καλύφθηκε από την αποζημίωση ενός απαλλοτριωμένου κτήματος που έλαβε από το ελληνικό δημόσιο.

«Ο πατέρας μου σκοτώθηκε στο αλβανικό μέτωπο. Θάφτηκε εκεί, άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Η Πολιτεία πριν από κάποια χρόνια μας αποζημίωσε για την ηρωική αυτοθυσία του πατέρα μου. Με αυτά τα χρήματα πήραμε ένα κομμάτι γης, το οποίο απαλλοτριώθηκε από το κράτος για την κατασκευή δρόμου.

Το θεώρησα ιεροσυλία να χαλάσω αυτά τα χρήματα και αποφάσισα να προβώ στην αγορά του ασθενοφόρου στη μνήμη του γιου μου. Τι κάνει άλλο μία μάνα που χάνει το παιδί της στα 56 του χρόνια;», λέει, συγκινημένη, η κ. Παρασκευοπούλου.

Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το τραγικό συμβάν του θανάτου του γιου της.

“Είναι πολύ δύσκολη ημέρα για μένα, ανοίγω το ασθενοφόρο, μπαίνω μέσα, νομίζω ότι θα δω το παιδί. Ένα χρόνο ήμασταν στα ασθενοφόρα. Τρομερά τα παιδιά, τρέχανε 3 φορές την εβδομάδα για εμάς. Τους είπα ότι η πόρτα του σπιτιού του Άκη θα είναι πάντα ανοιχτή γι’ αυτούς”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υψηλό το ποσοστό των νεκρών μοτοσικλετιστών στην Ελλάδα σε σχέση με την ΕΕ

Ηράκλειο: Νέα αποζημίωση 588.000 ευρώ για την οικογένεια της άτυχης μητέρας

ΒΟΑΚ: Μονοδρομήσεις για έργα... που δεν γίνονται!

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis