Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένες - Πώς τις έπειθαν να πληρώσουν

Image
ηλικιωμενη
 clock 19:55 | 20/03/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Μία αλλοδαπή – μέλος σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση ηλικιωμένων, με πρόσχημα χειρουργική επέμβαση στην οποία θα υποβαλλόταν συγγενής τους- συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες κάλεσαν τηλεφωνικά τις δύο παθούσες προσποιούμενοι τον ιατρό και με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο χρήζει άμεσου χειρουργείου, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους, πείθοντάς τες να συγκεντρώσουν χρήματα, χρυσές λίρες και κοσμήματα και στη συνέχεια να τα παραδώσουν σε συνεργάτιδά τους.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας δύο υποθέσεις απατών, που διαπράχθηκαν την 14η και 19η Μαρτίου 2024, σε περιοχές του Έβρου.

 Η ανακοίνωση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας για τη σπείρα

''Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης (19/3) συνελήφθη στην Ορεστιάδα μία αλλοδαπή, που είχε αποσπάσει χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη, το οποίο και αποδόθηκε στην κάτοχό του.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς της που αναζητούνται.

Ακόμη, όπως διαπιστώθηκε την 14η Μαρτίου σε οικισμό του Έβρου, η ανωτέρω αλλοδαπή απέσπασε με το ίδιο πρόσχημα από την ηλικιωμένη παθούσα της πρώτης περίπτωσης χρηματικό ποσό, χρυσές λίρες και κοσμήματα.

Στην κατοχή της δράστιδας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών της και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΑΚ: Στένεψαν το δρόμο και ταλαιπωρούν τον κόσμο για έργα... που δεν γίνονται!

ΠΑΓΝΗ: Ο Διοικητής Γιώργος Χαλκιαδάκης για τα απογευματινά χειρουργεία

Κρήτη: "Πονοκέφαλος" για τους Δήμους η εκμίσθωση παραλιών

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis