Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλίψη για τον 41χρονο ιδιοκτήτη γηροκομείου που αυτοκτόνησε

Image
ιδιοκτήτης γηροκομείου
 clock 11:14 | 22/10/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Σοκ και θλίψη προκάλεσε η αυτοκτονία του Δημήτρη Καμπανάρου, του 41χρονο ιδιοκτήτη της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Νέα Θάλπη» στον Άγιο Στέφανο.

Ο Δημήτρης Καμπανάρος ήταν πιθανότατα ο μοναδικός ιδιοκτήτης γηροκομείου στην Ελλάδα, που παρέμεινε επί μακρόν έγκλειστος σε «καραντίνα» μέσα στη μονάδα του στον Άγιο Στέφανο, μαζί με τους εργαζομένους του. Για 65 ημέρες δεν βγήκε έξω από τη μονάδα φροντίδας για να είναι σίγουρος ότι θα προστατεύσει τους ηλικιωμένους. Στις 24 Μαρτίου ξεκίνησε την «καραντίνα», που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 1 Ιουνίου.

Ο Δημήτρης Καμπανάρος έκανε Πάσχα και Ανάσταση δίπλα στους ανθρώπους της μονάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος δεν είχε παντρευτεί και δεν είχε παιδιά. Από τους συναδέλφους του, περιγράφεται ως ένας άνθρωπος ιδιαίτερα ευαίσθητος με τεράστια αγάπη για τους ηλικιωμένους.

Στον οίκο του εντοπίστηκαν τρία κρούσματα. Θετικοί βρέθηκαν μία 33χρονη εργαζόμενη, μία 47χρονη εργαζόμενη και μία 87χρονη. Όλοι τους είναι ασυμπτωματικοί.Με δική του πρωτοβουλία και με δικά του έξοδα έγιναν εκ νέου τεστ λίγες ημέρες αργότερα, όταν και βρέθηκαν θετικοί ακόμα μία εργαζόμενη, 47 ετών, και η 87χρονη ηλικιωμένη.

Οι εργαζόμενοι στο γηροκομείο τον αποχαιρέτησαν με πόνο καρδιάς: «Ο Δημήτρης μας υπήρξε μοναδικός άνθρωπος, γιος και φίλος, υποδειγματικός επιστήμονας, εξαίρετος επαγγελματίας. Tο κενό που αφήνει πίσω του δεν αναπληρώνεται...».

O Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, κ. Στέλιος Προσαλίκας, μίλησε σε εκπομπή του Mega για την τραγική απώλεια του νέου αυτού του ανθρώπου:

«Ήταν ο πιο στενός συνεργάτης που είχα. Πήγα στη Μονάδα και πρώτη φορά στη ζωή μου… πήγα να λιποθυμήσω. Υπερβολικό αίσθημα ευθύνης του Δημήτρη. Μιλάμε για ένα παιδί εξαίρετο. Τελείωσε ψυχολογία στο ΕΚΠΑ, πήγε στη Χαϊδελβέργη έκανε διδακτορικό στην γεροντολογία. Είχε λατρεία στους ηλικιωμένους.

Ήταν η μοναδική μονάδα που έκανε οικιοθελή καραντίνα 2,5 μήνες. Οδηγούσε και είχε μάσκα κι από πάνω προσωπίδα. Δεν άντεξε ότι υπάρχει πιθανότητα να εκτεθεί. Ήταν τέτοιο το αίσθημα της ευθύνης.

Και μιλάμε για 2 ασυμπτωματικούς εργαζόμενους και μια γιαγιά με 37,6 πυρετό».

Οι χρήστες στα social media εξέφρασαν την οδύνη τους για το τραγικό γεγονός.

Διαβάστε μερικά χαρακτηριστικά tweets:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis