Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος Ατόμων με αναπηρία στο ekriti: Μικρή αύξηση στις συντάξεις - Τι θα γίνει με τα επιδόματα

Image
αμεα
 clock 11:12 | 03/12/2022
Μάνος Μπανασάκης

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα ατόμων με αναπηρία σήμερα (3/12) ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία, Γιάννης Βαρδακαστάνης μιλώντας στο ekriti δήλωσε : “Σήμερα είναι μια μέρα που πρέπει να γιορτάζει η ποικιλομορφία στην ανθρώπινη φύση . Το 2022 μας βρίσκει μετά από μια εξουθενωτική οικονομική κρίση , μια πανδημία και έναν συνεχώς αυξανόμενο πληθωρισμό .Είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε τα άτομα με αναπηρία από την φτωχοποίηση . Ζουν πολλοί συνάνθρωποι μας με αναπηρικά επιδόματα των 300 ή 400 ευρώ και αντίστοιχα χαμηλές αναπηρικές συντάξεις.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ αναγνώρισε τα βήματα που έχουν γίνει για να έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης όσοι έχουν αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις όπως το εθνικό μητρώο ασφαλισμένων ή τον προσωπικό βοήθο . Όμως τα προβλήματα παραμένουν πολλά και κάνουν την ζωή των συνανθρώπων μας που αντιμέτωπίζουν κάποιο πρόβλημα με την υγεία τους ολοένα και πιο δύσκολη .  ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ συμπλήρωσε μιλώντας στο ekriti: Στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό θέσαμε εκ νέου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρία,. Μπορεί να έγινε δεκτό το αίτημα για αύξηση στις αναπηρικές συντάξεις – μικρότερη μεν του πληθωρισμού- αλλά για τα αναπηρικά επιδόματα θα έχουμε νέα συνάντηση τον επόμενο μήνα . Προς το παρόν παραμένουν ως έχουν"

Image
ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

(Γιάννης Βαρδακαστάνης- πρόεδρος ΕΣΑμεΑ)

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το κόστος ζωής αυξάνεται ραγδαία, οι τελευταίες αυξήσεις στα αναπηρικά επιδόματα έγιναν το 2011. Η άμεση στήριξη από το κράτος είναι επείγουσα, καθώς η αναπηρία επιφέρει επιπλέον ανάγκες και αυξάνει το κόστος διαβίωσης.

Τα άτομα με αναπηρία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια και διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Αν και τον Μάρτιο του 2021 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη στρατηγική για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία για την περίοδο 2021-2030. Με αυτή τη δεκαετή στρατηγική, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να βελτιώσει τη ζωή των ατόμων με αναπηρία στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Κρήτη: Αστυνομικοί ενημέρωσαν ηλικιωμένους για τις απάτες (φωτογραφίες)

«Πνίγονται» στα χρέη οι Δημοτικές Εταιρείες Ύδρευσης – Σενάρια για ανατιμήσεις στο νερό

Κιβωτός του Κόσμου: Η πρώτη αντίδραση του πατέρα Αντώνιου: «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis