Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρέβεζα: Έπιασαν τον «εγκέφαλο» της σπείρας με τις 36 διαρρήξεις!

Image
περιπολικό
 clock 18:11 | 19/06/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Με ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Πρέβεζας για διακεκριμένες κλοπές συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην ηπειρώτικη πόλη ένας Έλληνας, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί ύστερα από πολύμηνη έρευνα για την εμπλοκή του στην σπείρα με τις 36 διαρρήξεις σε περιοχή στην Πρέβεζα.

Η σπείρα δρούσε από τον Αύγουστο του 2021 ως φέτος το Μάρτιο με στόχο κυρίως μονοκατοικίες, από τις οποίες έκλεβε κυρίως μετρητά, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές. Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες είχαν διαπράξει συνολικά 36 διαρρήξεις, από τις οποίες 29 σε σπίτια, μια κλοπή χρηματοκιβωτίου που περιείχε 31.000 ευρώ, μια κλοπή από ιδιωτικό μουσείο, δυο κλοπές από αυτοκίνητα, άλλες δυο από σταθμούς ύδρευσης Τοπικών Οργανισμών Έγγειων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) και μια κλοπή μετασχηματιστή του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε..

Η συνολική αξία της λείας τους από τις διαρρήξεις υπολογίζεται στα 119.000 ευρώ! Στο πλαίσιο της προανάκρισης είχαν συλληφθεί στις 12 Απριλίου τέσσερις συνεργοί του ηλικίας 23 ως 35 χρόνων, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνονται άλλοι έξι Έλληνες μέλη της σπείρας που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές και τρεις ακόμη, που κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Διαβάστε επίσης:

Λιμενικό Σώμα: Διέσωσε πάνω από 100 μετανάστες σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο

Ξενικά είδη ψαριών σε Μεσόγειο - Αιγαίο λόγω αύξησης της θερμοκρασίας

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis