Κοινωνία

Ποιος γιορτάζει σήμερα, 6 Απριλίου

λουλούδια

6 Απριλίου: Άγιος Ευτύχιος πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, Όσιος Γρηγόριος ο Σιναΐτης, Άγιοι Εκατόν είκοσι Μάρτυρες που μαρτύρησαν στην Περσία, Οσία Πλατωνίς, Άγιοι Δύο μάρτυρες οι εν Ασκάλωνι, Όσιος Γρηγόριος ο εν Άθω, Άγιος Γεννάδιος ο Διονυσιάτης ο Νεομάρτυς και Οσιομάρτυς, Άγιοι Τιμόθεος και Διογένης οι Μάρτυρες, Άγιος Τερβίλλιος ο πρίγκιπας, Άγιος Αφφίωνος Επίσκοπος Νόβγκοροντ, Άγιοι Γεώργιος, Μανουήλ, Θεόδωρος, Γεώργιος και Μιχαήλ από τη Σαμοθράκη.

Σήμερα γιορτάζουν οι: Ευτύχιος και Ευτυχία, που γιορτάζουν και στις 24 Αυγούστου (Αγίου Ευτυχούς Ιερομάρτυρος).

Πείτε τους Χρόνια Πολλά!

Κοινωνία

Θλίψη: Πέθανε η 27χρονη Δώρα που είχε πέσει σε κώμα μετά τον τοκετό

δώρα

Ανείπωτη θλίψη σκορπά η είδηση του θανάτου της 27χρονης Δώρας, από το Βαρθολομιό, η οποία έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς ελάχιστες ώρες μετά τη γέννηση του μωρού της βρέθηκε στην Εντατική.

Η άτυχη κοπέλα έφερε στην κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι στις 18 Μαΐου και αμέσως μετά εισήχθη στην Εντατική. Την προηγούμενη εβδομάδα η οικογένεια της ενημερώθηκε πως ο εγκέφαλος της έχει νεκρωθεί.

«Κάποιος να απαντήσει…»

Λίγες μέρες πριν, η δικηγόρος της οικογένειας της 27χρονης, Ιωάννα Παναγοπούλου, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «ΕΡΤικά… Εριστικά» της ΕΡΤ Πύργου και με αγανάκτηση ζήτησε απαντήσεις. «Πως αυτό το κορίτσι μπήκε όρθιο και υγιέστατο, σήμερα χαροπαλεύει στο κρεβάτι της εντατικής; Από κει και έπειτα το τι συνέβη κανείς μας δεν το ξέρει αυτή τη στιγμή και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να το πούμε», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η προκαταρκτική εξέταση
Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γ. Καρβέλης, έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες, περιστάσεις, αιτίες και τυχόν λάθη και παραλείψεις του ιατρικού και λοιπού προσωπικού, του ΠΓΝΠ, όπου η Δώρα υπεβλήθη σε καισαρική τομή στις 18 Μαΐου.

πηγή: patrisnews