Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποίηση με το σύστημα ανάγνωσης και γραφής τυφλών Braille

Image
παπαλαμπροπούλου ποίηση
 clock 20:41 | 03/08/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Με γνώμονα την προσβασιμότητα των ανθρώπων με προβλήματα όρασης στη λογοτεχνία, η ποιήτρια Ελένη Παπαλαμπροπούλου, με καταγωγή από το Άνω Μέρος Ρεθύμνου και τον Μεσόλακκο Γρεβενών και σε συνεργασία με το φιλανθρωπικό σωματείο Φάρος Τυφλών μετέγραψαν την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Διάφανο Καταφύγιο» εκδ. Θράκα, στο σύστημα ανάγνωσης και γραφής τυφλών Braille.

Όπως επισημαίνει η ποιήτρια: «Η έλλειψη της προσβασιμότητας των ανθρώπων με προβλήματα όρασης στη λογοτεχνία, πόσο μάλλον στη σύγχρονη, είναι γνωστή. Θέλοντας να προσπαθήσω να κάνω κάτι γι’ αυτό, κι ας είναι σταγόνα στον ωκεανό, η ποιητική μου συλλογή «Διάφανο Καταφύγιο» εκδ. Θράκα, μεταγράφηκε και εκτυπώθηκε, με την πολύτιμη βοήθεια του Φάρου Τυφλών, στο σύστημα ανάγνωσης και γραφής τυφλών Βraille. Το βιβλίο σε γραφή Βraille θα αποσταλεί σε φορείς και βιβλιοθήκες με σκοπό σε βάθος χρόνου να πάει, αν όχι σε όλα, σε όσα περισσότερα σημεία γίνεται».

Οποιοδήποτε άτομο ενδιαφέρεται μπορεί να βρει το βιβλίο σε μορφή Braille στα παρακάτω σημεία: Φάρος Tυφλών, Bιβλιοθήκη δήμου Ηρακλείου Αττικής, Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, Ειδικό Σχολείο Τυφλών Πάτρας, Κ.Ε.Α.Τ., Κ.Ε.Α.Τ. παράρτημα Θεσσαλονίκης, Μαγνήτες Τυφλοί, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών, Σχολείο Τυφλών Παιδιών «Φελώνη», Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης, Σχολή Τυφλών Κύπρου.
Η λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ψηφιακό αρχείο της μεταγραφής του βιβλίου σε Βraille είναι διαθέσιμο, δωρεάν,  για όσους αγαπάνε τη γραφή Βraille και για όσους θελήσουν να τη μάθουν. «Η εκμάθησή της σου ανοίγει έναν νέο κόσμο και τη συστήνω ανεπιφύλαχτα», τονίζει η ποιήτρια.

Βιογραφικό:

Η Ελένη Παπαλαμπροπούλου γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και ανθολογίες. Το “Διάφανο Καταφύγιο” είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή. Συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα των βραβείων του περιοδικού “Ο Αναγνώστης”, στα τρία καλύτερα της κατηγορίας πρωτοεμφανιζόμενοι στην ποίηση.

Κατεβάστε το αρχείο της μεταγραφής του βιβλίου σε Braille εδώ.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο αρχείο της μετεγγραφής του βιβλίου είναι ένα απλό αρχείο pdf. Δεν μπορεί να τυπωθεί στο ειδικό χαρτί που χρησιμοποιούν στην Βraille. Εξυπηρετεί κυρίως ανάγκες ανθρώπων που βλέπουν. Μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάποιος που ξέρει Braille ή μαθαίνει για πρακτική, εκπαιδευτικούς σκοπούς κτλ.

πηγή: thraca.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γυναικοκτονία στη Λάρισα - Σοκαριστική μαρτυρία: "Tαξίδεψε από την Αθήνα για να την σκοτώσει"

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis